Friday, June 1, 2018

SENARAI BUFFET RAMADHAN / TEMPAT BERBUKA PUASA 2018 DI SEKITAR KUALA LUMPUR & SELANGOR.


SENARAI BUFFET RAMADHAN / TEMPAT BERBUKA PUASA 2018
DI SEKITAR KUALA LUMPUR & SELANGOR


Ramadhan 2018 dah pun mula menjengah kita, mungkin ada yang nak mencari lokasi untuk berbuka puasa di luar, tak kisah la dengan family ataupun kawan-kawan.

Untuk tahun 2018 ni ada beberapa tempat Sally cuba makanan untuk berbuka puasa disekitar Kuala Lumpur dan Selangor...dan kebanyakkannya mempunyai kekurangan dan kekuatan yang berlainan pada menu yang dikemukakan..jadinya, tepuk dada tanyalah selera..jangan lupa tengok harga sekali. Haha!

So, yang ni Sally susun dan buat satu entri supaya senang korang nak cari...Sally akan update list dari semasa ke semasa ye :)

Royale Chulan Bukit Bintang (MRT Bukit Bintang)
Royale Chulan Kuala Lumpur (Jalan Conlay)
Bangi Golf Resort (BGR)
Sheraton Imperial Kuala Lumpur
Ancasa Hotel & Spa Kuala Lumpur
Chakri Palace (KLCC / Pavilion Bukit Bintang)
Pullman Putrajaya Lakeside
Swiss-Garden Hotel & Residence Kuala Lumpur
WP Hotel, Kuala Lumpur
The KL Journal Hotel (MRT Bukit Bintang)
Pacific Regency Hotel Suites (Soi 23)
Riverside Restaurant, PWTC

Dan ada juga beberapa pakej/bufet Ramadan yang lain yang dikongsikan daripada blogger-blogger Malaysia...Sally kongsikan juga link mereka kat bawah ni ↓

Hilton Petaling Jaya (Paya Serai Restaurant)
Makan Kitchen - Double Tree by Hilton Kuala Lumpur
Laman Kayangan, Shah Alam
Sunway Putra Hotel, Kuala Lumpur
Kenduri Kendara di Hilton Kuala Lumpur (Vasco Restaurant)
Kampunglicious Ramadan Di Palm Garden Hotel Putrajaya
Destinasi Rasa di Le Meridien Putrajaya
Warna Warni Sajian di Eastin Hotel, Petaling Jaya
Grand BlueWave Hotel Shah Alam
Citarasa Ramadhan di Ibis Style Kuala Lumpur, Cheras 
Arina Skyview Kuala Lumpur
The Everly, Putrajaya
Cyberview Resort & Spa
Geno Hotel
TPC Kuala Lumpur
Impiana Hotel, KLCC
TAMU Hotel & Suites
Shangri-La Hotel, Kuala Lumpur
Silka Cheras Kuala Lumpur
Ritz-Carlton Kuala Lumpur
Pullman Kuala Lumpur (Bangsar)
Four Points Sheraton Puchong
Premiera Hotel Klang
Iftar Fi Sofina (Cruise Tasik Putrajaya)

PROMOSI BERBUKA PUASA DI RESTORAN
Alanna's Kitchen, Pandan Indah (Nasi Arab)
Eung Chicken, Damansara Utama (Ayam Goreng Korea)
On The Table Restaurant, TTDI
Restoran Rebung by Dato' Haji Chef Ismail
BBQ Lamb KL Kemensah (Belakang Zoo Negara)
Blue Cafe, Bandar Mahkota Cheras (Near MRT Bandar Tun Hussein Onn)
Suds & Latte (Mutiara Damansara)
Warung Makcik Kiah, Sri Petaling (Masakan Thailand & Pahang)

9 comments:

  1. habis laaaaaaa.. memang kakak tak masak la bulan puasa nanti ni.. hee~ ada list lagi tak ?

    ReplyDelete
  2. Banyaak sangat pilihan yang ada ni, boleh lah pilih dekat mana nak berbuka nanti. Heheh.

    ReplyDelete
  3. wahhh banyaknya hotel hehehe... dpt jugak review royale chulan penang.

    ReplyDelete
  4. Banyak pilihan yang ada! Tinggah pilih dan bayar je :D

    ReplyDelete
  5. wowww banyak nya pilihan sampai tak tau nak pilih mana satu.ahahahaa..

    ReplyDelete
  6. Banyak pilihan ni. Macam mana nak diet. Ahahha
    Del singgah sini buat pertama kali :)

    ReplyDelete
  7. Alamakkkk, banyaknya pilihan.Iols is peninggg

    ReplyDelete
  8. fuhhh byk pilihan ni
    pilih je mane satu nk g.:)

    ReplyDelete
  9. tu dia.... bnyknya pilihan sedappp.. abis la.. haha.. anyway salam kenal dr SISHAWAdotcom. done follow blog Sally =D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!