Friday, March 30, 2018

Mengidam Mango Cheese daripada Alanna's Kitchen.



Alanna's Kitchen Pandan Indah - Halal | Ramai yang tau Sally mmg selalu makan kat Alanna's Kitchen, terutamanya Nasi Arab dia. Ramai blogger pun dah jadi mangsa Sally untuk datang makan kat sini..contohnya macam blogger eyzamiel.com, tapi malam ni yang jadi mangsa Sally, Syifa' dengan ibu la..hahaha

Bila Sally teringin nak makan cheesecake, memang Sally akan kesini sebab biasanya kek dia dibuat fresh..bukanlah setiap hari tapi kira secara kerap jugak la. Sally mmg suka dengan cheesecake dan jugak creme brulee kat sini..ada banyak choice macam Green Tea cheese, Passion fruit mousse, Blueberry cheese..tapi ikut hari jugak la..selalunya randomly je buat..Kat sini boleh tempah jugak kalau korang nak, hubungi je 03-9201 7134 untuk sebarang pertanyaan.



Entri berkaitan:
Makan di Alanna's Kitchen, Pandan Indah
Weekend date dengan ibu di Alanna's Kitchen
Wafer sedap daripada Alanna's Kitchen
Menu terbaru Alanna's Kitchen, Pandan Indah - 2017



Walaupun owner restaurant ni cina, tapi mereka ni memang HALAL CERTIFIED restaurant, issued by Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) sejak 15/5/2017. Sally memang dah follow restaurant ni daripada dia belum halal certified sampai la sekarang, mmg nampak struggle madam nak dapatkan HALAL walaupun dia bukannya Muslim.

Kalau korang nak cuba Nasi Arab, Nasi Lemak, Waffle, Burger, western, menu masakan Asian, Homemade Ice Cream dan macam-macam lagi la, korang boleh je datang makan kat sini. Sally gerenti korang akan suka dan tempat dia selesa, makanan portion besar dan yang paling penting sekali...sedap gila oii!

Alanna's Kitchen
No 8, Jalan Pandan Indah 1/23D, Kuala Lumpur, Malaysia
03-9201 7134
Facebook | Instagram

8 comments:

  1. Manggo cheese makan time ngidam memang sedap .Rasa nikmat sangatkan

    ReplyDelete
  2. Diaorang buat sendiri cake tu atau ada bakers yng letak? Akak pun suka creme brulee.. sedap...

    ReplyDelete
  3. Akak kan kalau berkaitan dengan mango + cheese nih kan boleh tak keruan jafinya tau sally. Nak nak kek..alahai

    ReplyDelete
  4. Yarabbi...sedapnya tengok mango cheese tu sally.. TB tak pernah lagi makan.. ada jual online tak.. ada delivery tak.. macam terliur je nak cuba

    ReplyDelete
  5. Pe ni pe niiiii. Hbis diet klu cmni. Ahahaha. Boleh try ni. Foodhunter

    ReplyDelete
  6. Sally ni knapa ni? Suka tau goda goda makanan best best tau. Terliurrrr..

    ReplyDelete
  7. cantik menarik tp akashah lagi tertarik yg sebelah tu, coklat

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!