Ragam Anak Bulu!

11:55:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Dari kecik arwah papa mmg dah biasakan kami dengan kucing...kiranya sampai la dia dah takde pun Sally dengan adik beradik yang lain masih lagi bela kucing...Awalnya ada dalam 11 ekor, tapi sekarang dah tinggal 7 ekor je sebab lagi 4 ekor dah ada tuan yang baru...Sally pernah jugak cerita pasal dorang masa dorang baru lahir dulu dalam entry Daripada 2 ke 5 ke 11...!

Kalau dulu Sally selalu cerita pasal Pak Janggut, pernah sekali cerita pasal Mimi...yang bakal Sally tunjuk kat korang ni semuanya anak Mimi dan jugak Pak Janggut...Semua dah besar-besar...macam-macam la benda dorang buat...bak kata ibu dah macam jadi budak kecik yang tak reti nak duduk diam...habis segala penjuru rumah dia nak explore...




Tapi dorang ni jugak la terapi yang paling bagus...baik tgh happy, tgh sedih, tgh nak marah...mmg dorang la jadi tempat meluahkan rasa...Walaupun kadang tu sakit hati jugak dengan perangai masing-masing...tapi dah terang-terang dorang binatang kan...mana boleh nak marah..

So, korang tgk jela dorang ni ye :P 




You Might Also Like

11 comments:

  1. alahai comelnya. nak satu, kak sally :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...tgk tuan dia...kan comel jugak..hahahaha

      Kalau boleh nak bg, tapi kena face to face dgn mak akak laa :D

      Delete
  2. Bila tengah lasak rasa kecik besar kecik besar je..bila tengok dia tido..sedih sebab marah..itulah yang biasa PC rasa bila balik kampung..sebab dia berendam dalam air baru tadah..dah la bekakan air tak ada..kemain bulu timbul berenang renang..kycing comel yang baaaaaaik sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...pasal tu la Sally pun lemah dengan dorang...ikut hati lama dah kena halau dr rumah, tapi x sampai plak hati ni :P

      Delete
  3. Assalamualaikum...

    Oooo baru tahu Sally ni rupanya catlover juga yer...hehehe

    Seronok bela kucing ni sbb salah satunya adalah terapi minda....

    Betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam...

      Nak kata lover sangat tu tidak laa...tapi rumah mmg tak pernah takde kucing..hihi...

      Betul, betul sangat :)

      Delete
  4. Bikin gerammmm btl la cat sally ni klau lya dpt nak gigit2 hhaha

    ReplyDelete
  5. wahhh lama xdtg melawat sini...blog dah lain betul wajahnya skrg....hihiihih :D

    ReplyDelete
  6. Sally kalau ade anak tuceng lg nak sekor. Hehe. Nk jadikan kawan oreo kt rumah. Kesian plak dia sekor2. Hehe

    ReplyDelete
  7. KUCINGGGGGGG! Nak pegang kucinggggggg >.<

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!