Wednesday, March 14, 2018

Stok frozen Takoyaki kat rumah, puas hati!!




Sejak-sejak ada pan Takoyaki ni..asal ade masa je buat takoyaki..hahaha..makan takoyaki ni tak muak tau, tak tau la kalau korang tapi Sally mmg suka gila dengan takoyaki dari dulu lagi. Satu-satu adunan tu kadang boleh dapat banyak gila, jadinya sebab kadang tu nak makan instant, sepantas kilat..Sally buat stok takoyaki.

Baca juga : Resipi Takoyaki Yang Mudah dan Sedap.

Kadang-kadang tu ramai pulak kawan-kawan yang jenis "tiba-tiba" nak datang sebab teringin nak makan takoyaki..hahahaha..Sally pun sebenarnya buat takoyaki sebab senang, kalau tgh malam lapar ke..letak je 4-5 biji dalam Air-Fryer je dah siap. Condiment yang lain-lain macam bonito flakes, mayonis, Aonori powder (seaweed powder) dan Takoyaki sauce memang semuda dah ada kat rumah. Senang sikit.

Korang ada buat menu yang frozen? Yang senang nak makan bila teringin? Share la!

6 comments:

  1. lamanya tak makan
    tiba2 teringin pula nak cari takoyaki nih

    ReplyDelete
  2. takoyaki ni memang best. kalau mak beli 2 set makan sorang pun tak puas. mak kalau frozen selalu mak buat begedil, roti puri, karipap je. huhuhuu.

    ReplyDelete
  3. Dalam banyak makanan takoyaki yang boleh masuk kat tekak ni. Sedap wehh sally.. Tak sangka pulak boleh buat frozen. Bila nak je dah ada. Bestnya

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!