Pertama kali makan di Aroma Ikan Bakar, Kuala Selangor.

9:00:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments


Kisah bersambung daripada entri family time sampai ke Pantai Remis!

Sebelum ni selalu la dengar kalau nak makan seafood, ramai yang akan pergi ke Kuala Selangor, Sekinchan, dan yang jauh-jauh la daripada Kuala Lumpur ni..katanya lebih banyak pilhan dan lebih segar. Sally pulak kalau setakat nak makan, susah betul nak memilih tempat sebab takde kenderaan yang boleh bawa sejauh-jauh kedai..kalau naik Uber/Grab tu boleh laa..

Dua minggu lepas mama ajak makan kat sini...sempena dapat bonus..agaknya dia kesian anak dia tak keja..hahaha..bonus pun takde la gamaknya..LOL..Kesian kan? Hahaha...Mama dengan kakak Sally dah biasa makan kat sini...dorang memang suka seafood, Sally pulak jenis kalau ada Sally makan kalau takde Sally tak cari..haaa...macam tuuu la kekdahnya...


Soal pilih memang bagi kat mama dengan kakak Sally..Ketam, Ikan Siakap, Kerang, Lala...semua benda dia order..tapi tak order sotong dengan udang walaupun tu mmg favorite kami...sebab macam tak berapa segar pulak masa nak pilih tu...dia rendam dalam air jadi agak tak fresh la kan...Masa kat Pantai Remis, ada pasar...masa tu tak beli pape la sebab ingat nak g makan dan esoknya nak ke pasar lagi...tapi masa order takde pepahat..



Kakak Sally perangai dia kalau dia nak, memang dia nak la..Gasaklah abang ipar Sally kena bawak dia balik ke pasar kat area Pantai Remis tu untuk beli pepahat dengan remis, lepas tu suruh kedai masakkan..Sally cadangkan korang tak payah la order tomyam dia...tak sedap..hahaha...yang lain okay..

Tapi mmg puas hati la makan kat sini...semua fresh dan banyak...harga pun agak berpatutan la daripada makan kat KL ni haa..Kalau korang nak datang makan kat sini, Sally sarankan korang booked dulu meja..call untuk buat tempahan..Lepas tu kalau boleh datang awal, sebab kalau datang lewat...orang ramai...makin lambat la korang makan.



Korang pernah makan kat Aroma Ikan Bakar, Kuala Selangor?

You Might Also Like

10 comments:

  1. Lama dah tak pergi jalan2 selangor.. Tempat mkn ni pun belum singgah lagi.. Kalau ada jalan2 sana nanti.. Kalau lapar blh la singgah merasa..

    ReplyDelete
  2. seafood my fav laaaaa.....
    sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  3. Wah.. banyak makanan laut. meriah gitu. seronok la sally dapat makan sedap2 tu. x ajak tb pun.. haha..tetiba ye!

    O.. kira pepahat dan remis semua beli sendiri dan suruh diorang masakkan je la ye.. berapa cas untuk masak tu sally?

    ReplyDelete
  4. Sedapnyaaa nampak semua menu ni. Heheh :)

    ReplyDelete
  5. Perghhh, sally ni sengaja tau kasi gambar2 makanan yang zoom jelas punya. Kita dah la memang penggemar makanan sebegini.

    ReplyDelete
  6. Wah kene try jugak ni klu jalan2 ke sane

    ReplyDelete
  7. pepahat tu kan 1st time makan dengan sseoul garden..sedap weii hahaha..lama x makan cenggini..

    ReplyDelete
  8. Wah..penuh meja..tapi sekali sekala makan seafood memang best.. dapat pulak member kaki makan..yang tak best bila pegi dengan yg bukan kaki makan..boribg je...

    ReplyDelete
  9. too bad ray x boleh makan too much seafood

    ReplyDelete
  10. dulu belajar area situ at least 2/3 bulan skali pegi sini.. kalo sbulan skali pun tercekik gak rasanya hahaha.. sedap kan seafood memang syiioook r makan makan..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!