Tuesday, January 16, 2018

Family time sampai ke Pantai Remis!


Pantai Remis | Dah lama rasanya tak menghabiskan masa dengan keluarga...kekangan masa dan macam-macam lagi buatkan kita kadang-kadang lupa pada keluarga..Baru-baru ni Sally dengan family semua berjalan sampai ke Pantai Remis sana semata sebab mama nak belanja makan..hahaha..patutnya anak-anak yang belanja, ini terbalik pulak kan..hahaha...apa pun, semoga panjang umur dan Allah murahkan rezeki mama lebih lagi..


Pantai Remis 2018

Pantai Remis ni sentiasa ada sentimental value pada Sally...sebab arwah papa suka bawak kami makan remis kat sini dulu...Masa dulu boleh kutip remis lepas tu suruh orang kedai masakkan...tapi sekarang dah lain sebab dah kena tambak dengan batu besar...jadinya limit sikit la nak masuk dalam air tuuu...tapi ada je orang memangcing dekat gigi air tu...tak pasti ikan apa yang boleh dapat...haihhh...tgk Pantai Remis, tgk orang memancing teringat kat papa..Rindu betul pada arwah.


Nur Batirisyia, my one and only niece..buat masa ni...kawan dia ada dalam perut lagi..baru menginjak ke-3 bulan...hahahaha...dalam gambar ni susah nak nampak kakak dan abang ipar Sally...dorang mmg susah betul nak ambik gambar...kakak Sally lagi laaa..dia tak nak amik gambar sebab perut dah besar walaupun baru nak masuk tiga bulan...ada jugak manusia macam ni..hahahaha


Ibu, mama & abang

Just incase kalau korang terfikir kenapa ada mama, ada ibu...surely la korang tau yang arwah papa kahwin dua kan..hahaha..tapi buat masa ni dorang takde la bergaduh ke apa...maybe sebab dah lama pun berlaku dan takde apa dah nak digaduhkan...jadinya...macam ni la keadaan keluarga Sally..huhu..tetap...abang pertama Sally takde dalam gambar..haihhh~


Ibu ajak selfie...padahal Sally nak selfie sebenarnya..hahaha...takpe la...kita layankan aje la permintaan bonda kan...Kadang seronok tgk family org lain sentiasa ada masa bersama..hahaha..family Sally pulak susah betul nak ada time sekali...kalau takde apa-apa occasion, nak jumpa pun payah...tapi, one thing I know..that my family will always be there..no matter what happened :)

13 comments:

  1. Seronoknya g pantai.
    Bahagianya family sally.ibu dan mama sally masih berbaik2.alhamdulillah....mesti hasil didikan arwah papa sally

    ReplyDelete
  2. hubungan dengan keluarga paling kuat :D

    ReplyDelete
  3. Bonding time dengan family macam ni memang best 😍

    ReplyDelete
  4. eh..ada je sally pompuan mengandung tak mau bergambar..akak dulu masa mengandung mana suka bergambar..sebab nampk buruk sangat dengan perut besar muka berjelaga..hahahaha..

    ReplyDelete
  5. Bestnya Sally jalan jalan dengan family di Pantai Remis.. Kemain lagi mak dia ajak selfie ye

    ReplyDelete
  6. Bestnya Sally jalan jalan dengan family di Pantai Remis.. Kemain lagi mak dia ajak selfie ye

    ReplyDelete
  7. Bestnya bonding time sampai ke pantai remis. Borong seafood tak?

    ReplyDelete
  8. Rindu nak pi sini.. pernah pergi pantai remus masa budak2 dulu. sekarang dah jadi mak budak.. taktau la bila nak repeat

    ReplyDelete
  9. Seronok kan sekali sekala holiday dengan family? Sha pun tak selalu dapat spend masa dengan famili macam ni. Semoga Sally sekeluarga diberkati :) Kirim salam ibu.....

    ReplyDelete
  10. P remis ada 2.. stu di slngor 1 di perak. Huhu.. dulu konpius gak

    ReplyDelete
  11. Best pegi pantai remis kadang jemu juga kerap pegi. Sy suka tngk matahari terbenam

    ReplyDelete
  12. Dah lama x me pantai remis. Suka pergi Sana suasana mmg boleh release stress

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!