Korea Musim Luruh 2016 - Apa yang menarik sekitar Dongdaemun Market?

2:12:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments


Seperti yang dah Sally ceritakan dalam entri travelogue ke Korea, lagi!, mohon bertabah laa dengan membaca travelogue Sally ke Korea buat kali kedua...Disebabkan ada beberapa tempat yang Sally repeat pergi tapi Sally tetap akan cerita jugak laa...yela...lepas 2 tahun macam-macam benda boleh jadi kan..hihihi

Hari pertama sampai, dah lewat petang...lepas check in ke guest house, terus la keluar jalan-jalan...Kalau korang nak tau, Sally stay kat guesthouse yang sama macam tahun 2014...Masa kali pertama ke Seoul... UWA Guesthouse ni mmg cantik...dan Sally selesa sebenarnya tinggal kat sana..

Ok, back to topic...Lepas check-in, terus bergegas keluar...Awalnya ingat nak jalan-jalan jauh tapi sebab dah lewat petang dan masa musim luruh mmg gelap awal, jadinya pergi jela yang dekat...



Dongdaemun Market sebenarnya sesuai kalau korang kunjungi masa awal pagi atau tengahari...sebab kalau dah lewat petang selalunya dah tutup...Nak ke Statue of King Sejong the Great macam malas..hahaha..tapi bukan malas la sebenarnya...lebih kepada tak tahan sejuk je...tapi disekitar tu sebenarnya ada Doota Mall dan Hyundai City Outlet.

Daripada sini jugak korang sebenarnya boleh ke Cheonggyecheon Stream yang cantik tu...Cheonggyecheon Stream merupakan sebuah terusan sepanjang 12km dan selalunya orang akan ambil masa untuk jalan-jalan sekitarnya la...



Oullim Square ni terletak kat Dongdaemun Design Plaza (DDP)


Sebenarnya ada banyak benda yang korang boleh buat kat area Dongdaemun ni...Kalau korang nak tau lebih lanjut, atau nak plan itinerary sehari di Dongdaemun...Korang boleh refer kat entri Beginners Guide to Dongdaemun..

Lepas ni Sally kongsikan satu benda lagi yang best yang ada kat Hyundai City Outlet yang ada sebelah Doota Mall ni...

You Might Also Like

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!