Travelogue Korea : UWA Guesthouse 홍대 우와 게스트 하우스 in Seoul

10:28:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments


UWA Guesthouse 홍대 우와 게스트 하우스 in Seoul | Hi...! We are here in Seoul...!Benda pertama kami buat masa sampai di Seoul, check in ke guest house! Untuk menghabiskan masa 4 hari di Seoul, kami menetap di U-Wa guest house...lokasinya tak jauh daripada Station Hongdae @ Hongik... (Nama station subway dah tukar)


Biasa la...kalau guest house mmg kita tak boleh expect banyak...tapi guess what...? Guest house ni mmg sangat daebak! Interior dia sangat cantik dan bersih...kebetulan ada satu bilik yang mmg boleh tempatkan 8 orang...so, kak Nadia pun pilih yang tu...













Serius kata....ini guest house kedua yang Sally suka pasal interior dia...guest house pertama masih kekal milik Paldogangsan Guest House...sebab yang tu mmg comel gila...hehehe...tapi kat sini best...staff dia baik...friendly...yang penting dekat dengan subway, which is dekat nak g airport dan dekat nak g mana-mana naik subway...

UWA Guesthouse ni ada 3 jenis bilik...setiap satu katil ada sambungan soket, lampu privasi dan loker besar berkunci...so, kiranya safe jugak la kalau kita berkongsi bilik dengan orang...sebab bila guest house kita tak boleh jangka berapa ramai orang yang ada...lagi-lagi kalau kita pilih yang jenis dorm...





Macam ni la lebih kurang bilik Sally...ada 8 katil semuanya...kalau nak best duduk atas la..hehehe...mmg rasa best gilaa...sejuk! Nampak tak tangga yang kat hujung tu..? Tangga tu la Sally naik ke atas katil...mmg takde rasa janggal or takut..hikhik...

U-Wa Guest House in Seoul

Address :
96, World Cup buk-ro 6-gil, Mapo-gu, Seoul, Korea

Mobile :
+82-10-3262-1761 / +82-10-3938-4026

Tel :
070-4410-3938 / 02-326-0706

Email :
hoyam1000@hotmail.com

Website:
http://www.uwaguesthouse.com

You Might Also Like

9 comments:

  1. cantiknyaaa guest house diorang. mesti rasa tak nak keluar kann. hahah :P

    ReplyDelete
  2. oh...selain itaewon, hongdae 2nd choice ramai traveller malaysia suka duduk kn.. next time pergi blh pilih dok hongdae pula la..tp xtau bla nk pegi lagi..huhu

    Norsalihah

    ReplyDelete
  3. canteknya guest house ni...best arr makan kak sally, duduk dekat hongdae... :D btw, suka sgt langsir kuning dekat katil tuh...biliknya nampak cerah & ceria.... :D

    ReplyDelete
  4. comelnya dia punya guest house! kemas je nampak <3

    ReplyDelete
  5. Ya Allah, cantik sangat ni!

    ReplyDelete
  6. serious ke kak sally cemtu bilik dia?
    nk tinggal selama selama nya lah kalau cemtu hihihihi

    ReplyDelete
  7. cantiknya guest house ni...rasa nak duduk terus kat sana kan sally

    ReplyDelete
  8. menarik hostel ni.. huhuhu.. kemas and luas la jugak..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!