Austin Heights Water & Adventure Park, Johor Bharu

3:29:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments



Austin Heights Water & Adventure Park, Johor Bharu

Selalunya kalau bercakap pasal Johor Bharu, taman tema yang kita ingat mesti Legoland je kan, tapi sebenarnya ada yang lain juga...Sebagai contoh, Austin Heights Water & Adventure Park. Kalau korang nak tau, taman tema ni berada berdekatan dengan Austin Heights Golf & Hotel Resort, jadinya dah alang-alang ada kat sana...Kita jengah la apa yang ada kat taman tema ni kan...



Dekat sini ada macam-macam tarikan...Ada water park, adventure park dan discovery park...

Setiap satu bahagian ni sangat berbeza tau...Dalam water park, korang boleh explore...Baik kanak-kanak ataupun orang dewasa semua ada tarikan yang berlainan...Antara berani dengan tidak jela..hihihi

Di adventure park pulak, korang boleh cuba Monkey Business...Monkey Business consist of 7 course routes consisting 51 types of obstacles/challenges designed for the first-time-players and thrill-seekers alike. The rope course uses the highest quality of safety equipment to ensure highest safety standards in compliance with the latest Euro Norm Standards: EN15567.
 

 
Selain daripada tu, ada juga drift car, jump street dan juga ice skate ring untuk korang habiskan masa kat sini...Tak semestinya ke taman tema kena basah mandi kolam kan...ada banyak benda yang korang boleh buat lagi....


Okay laaa..kalau berkesempatan ke Johor Bharu, jangan lupa singgah ke Austin Heights Water & Adventure Park tau!

Austin Heights Water & Adventure Park
No. 71, Jalan Austin Heights 8/1, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia.
Phone : +6019 716 3183
Fax : +607 360 3000
Email : ask@funtime.my
 

You Might Also Like

8 comments:

  1. Wah best tuh tengok gelongsor dia..hehe

    ReplyDelete
  2. aduhhh bestnya! Suka betul kalau dapat gelongsor air tu hehe

    ReplyDelete
  3. Dulu akak kerja kat padang golf tu tau Sally
    Tapi masa tu tak ada lagi team park. Ini baru dibuka last year
    Lalu aje tak pernah singgah lagi.

    ReplyDelete
  4. Okay yang theme park ni macam menarik gilaaa!

    ReplyDelete
  5. hah..ada sliding tu ker??? nak plan pergi ngan imran laa...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!