Weekend gateway di Austin Heights Golf & Hotel Resort!

7:46:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


Selepas Majlis Pelancaran Karnival 'DesaStay' Peringkat Negeri Johor, pihak Tourism Johor bermurah hati bagi kami bermalam di Austin Heights Golf & Hotel Resort. Awalnya takde la teruja mana pun sebab dah penat kan, tapi bila masuk je kawasan hotel ni terus macam..WOW!


Austin Heights Golf & Hotel Resort ni terletak hanya 15km daripada bandar Johor Bahru dan hanya ambil masa 30minit kalau nak ke Singapura...Sangat strategik kan kawasan dia! Kawasan dia sangat besar tau...Ada macam-macam facilities kat hotel ni...rasanya kalau nak explore dalam masa semalam je mmg tak cukup...Kat hotel ni ada Bowling Alley, Swimming Pool, Tennis Court, Jacuzzi & Sauna, Gym & Changing Room and Table Tennis...Pasal golf tu nanti kita cerita kejap lagi..hahahaha



Sally dapat sebuah bilik yang ada 2 king size bed!

PREMIUM FAMILY SUITE (attached with 2 king bed)
Elegantly designed bedroom approximately 81 sq. m with 2 King-sized beds. Bathroom with long bath, separate shower and toilet cubicles. Built-in wardrobe. Minibar with complimentary coffee and tea-making facilities, IDD telephone and 29 inch TV.


Bilik ni mmg luas...Bak kata kawan blogger yang lain, ni kalau nak main futsal pun boleh tau kat dalam bilik...kalau korang datang dengan keluarga yang besar...Korang boleh juga sewa dua buah bilik ni bersebelahan sebab ada sebuah pintu yang boleh sambungkan dua buah bilik..tapi jangan risau kalau tak pun, boleh je kunci pintu tuu...selamat...


Jacuzzi, hot Sauna and Steam Bath

 Kalau korang stay kat hotel ni...ada jakuzi, sauna dan steam bath untuk korang gunakan...Jangan risau sebab lelaki punya dah perempuan tu ada kat 2 tempat yg berbeza...jadinya kalau nak berendam sampai 3-4 jam pun takde masalah!



CINEMA!

Okay! Ini yang paling best...kat hotel ni ada 2 pawagan yang korang boleh gunakan...dan yang paling best sekali seat dia siap ada bantal, boleh lunjur kaki dan ada selimut...hahahaha...ini kalau tgk waktu malam mau tidur terus kat sini tak nak bangun dah...dah la ada air-cond...syok je jiwa!


Kalau korang cari percutian di Johor Bharu, Sally nak cadangkan korang tinggal kat Austin Heights Golf & Hotel Resort...sebab ada banyak sangat benda kat sini yang korang boleh teroka...Kalau Sallu mau tak keluar kemana-mana kalau dapat habiskan masa kat sini...tak puas rasanya!

Austin Heights Golf & Hotel Resort
Lot Ptd 58061, Jalan Mutiara Emas 8, Taman Mount Austin, 81100 Johor Bahru, Malaysia.
Tel: +607- 352 4300 Fax: +607- 353 8500 Email: reservation@austingolfresort.com

You Might Also Like

5 comments:

  1. Menariknyaaaa sally! Dalam resort pun dah banyak tempat menarik. Tak payah keluar dah.. Bab cinema tu yang paling tertarik sekali. Hehe.

    Bookmark dulu post ni =)

    ReplyDelete
  2. woooo bilik dia besaqnyaaa !! and cinema dia osem sangat.. memang nak suruh tido tu bukan tngk movie..

    ReplyDelete
  3. tak tau nak cakap ape tapi yang penting BEST NYERRRRRRR dik oiiiiiiiii!! Bilik nyer bapak lah besarrrrr!!!

    ReplyDelete
  4. wowwww!bilik....
    besar jugak....

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!