Kenapa Song Joong Ki tidak mempunyai akaun media sosial?

11:38:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Fuhhh! Demam “Descendants of the Sun” makin lama makin hebat...Serius Sally tak sangka yang drama ni boleh capai rating yang sangat tinggi di Korea...Episod 11 semalam pun dah mampu capai 41% ... Padahal drama-drama lain selepas tamat tayangan pun masih belum mampu nak capai target rating setinggi tuu...

Bila demam Descendants of the Sun mula merebak.

Bila dah obses dengan drama, secara "semulajadi"nya peminat akan mula la mencari pasal pelakon-pelakon yang ada dalam drama tersebut...Dalam kes Descendants of the Sun ni ramai yang pertikai kenapa Song Joong Ki tiada media sosial seperti artis-artis yang lain yang mana agak aktif di media sosial seperti Instagram, Twitter, SNS dan Weibo...



Dalam salah satu temuramah di Korea, Song Joong Ki ada memberitahu sebab kenapa dia tiada mana-mana sosial media...

“There are many different opinions on that. Even people close to me have their own ideas. But, the reason is simple,” Song Joong Ki reveals. “I’m not tech-savvy at all.”

“I don’t use social media because I’m not good at it. I don’t know how to use it,” he laughs, explaining how it’s challenging for him to keep up with the latest technology, including social media."

Tuu haaa...jawapan dia mmg sangat tak disangka..hahahaha...sebab dia bukan artis yang mengikuti perkembangan dunia teknologi, jadinya dia tiada la mana-mana sosial media...Senang kan..?

Kalau yang mana ada follow akaun yang mengaku dia Song Joong Ki, jangan terpedaya ye..sebabnya akaun tu hanya akaun yang diadakan oleh peminat Joong Ki, bukannya akaun yang diwujudkan oleh Joong Ki sendiri...Jadinya, jangan bersedih laa ya!

Sally ada follow akaun Instagram official photographer untuk drama ni... Kalau korang nak tengok gambar-gambar yang cantik untuk drama ni...boleh la jengah akaun Instagram dia..

A photo posted by 임효선 🆂🆃🅸🅻🅻 📸 (@lim_hyoseon) on

You Might Also Like

13 comments:

  1. kite ada tgk video temuramah tu kat youtube :D haha kelakar bila baca komen2 org. "macam mana nak baca subtitles ni kalau mata nak pandang joong ki je" hahahaha habis lahhh

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
  2. Minat Song Joong Ki sejak dari Sungjyunkwan Scandal.. Waktu tgk dye berlakon, my thought " he will be really successful actor".. Just like current hot actor, Park Bo Gum & Lee Jong Suk.. Eventhough they just hold small screen time on drama, but their acting really gave big impact on drama.. Love Jong Ki..

    ReplyDelete
  3. Dulu sy pun peminat citer Korea sbb suka tgk wajah diorg ni comei je..

    ReplyDelete
  4. Fuhhh daebak la Song Joong Ki. Hihi !

    ReplyDelete
  5. baguskan..kalau tak ada satu pun laman sosial mesti aman dunia dia..

    ReplyDelete
  6. inilah dia..macam mana ibu tak terjebak dengan Korea !!!

    ReplyDelete
  7. comelnya alasan dia! tapi bagus jugak dia tkde social media, taklah menganggu hidup sangat kan :D

    ReplyDelete
  8. handsomeee sangat joongki oppa ni

    ReplyDelete
  9. Comelnyaaaaa Song Joong Ki!!! Ahhhhh, in love sangat denga kecomelan dia :)

    ReplyDelete
  10. Tak sabar nak tengok cerita ni! Exam, cepatlah habis T____T

    ReplyDelete
  11. ok haritu mmg ada stalk ekeke

    ReplyDelete
  12. kalau dia buat acc ig ni msti ramai dah follower dia haha

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!