Travelogue Taiwan - NiHou Guest House (Taipei)

11:21:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Sampai je dekat Taipei Main Station, terus cari guest house...sebab tak larat dah rasa nak angkut luggage yang makin lama makin berat ni..hahahaha...di Taipei ni je yang baru jumpa guest house..tempat lain semuanya tidur di hotel..perghhh...kaya kome Sally!

NiHou Guest House ni terletak dalam bangunan yang tinggi...bilik dan registration part time semuanya jauh-jauh...satu tingkat 5 satu tingkat 11...haaa..gitu la kekdahnya...Walaupun bilik dia agak kecik, tapi okay jugak la sebab selesa...bilik air kena kongsi tapi semuanya perempuan...



Dekat sini ada 9 jenis bilik korang boleh pilih...nak yang jenis doram yang boleh occupied 6-8 orang (shared bathroom)...ada family room, bilk couple ada bilik yang 2 katil ada...pilih la ikut kesesuaian dan ikut budget korang kalau ke Taipei...Setiap bilik ada harganya sendiri...kalau tak kisah share bilik air, lebih murah la boleh dapat...





Ni bilik Sally...(Twin bedroom, shared bathroom)...Agak kecik kan..?

Tapi okay jugak laa sebabnya balik hanya untuk tidur dan rehat kan...dalam ni dia takde provide toiletries dan towel eh...so, kena pandai-pandai la..hihi..Kalau nak sewa dan nak beli pun boleh...boleh tanya kat front desk mereka..Basic facilities macam air-conditioning, hairdryer, Free-Wifi, kettle dan TV ada disediakan...bilik air pun kira okay la sebab ada 2 dan hanya dikongsi oleh 3 bilik..means kalau fully occupied ada dalam 6 orang jela guna...





Setiap bilik ada kad (kunci) yang tersendiri...yang mana boleh guna untuk bukak pintu utama dengan pintu bilik kita...jadinya lebih secure...

Kalau korang ke Taipei, tak tau nak duduk mana..boleh la consider NiHou Guest House ni...

Website : www.nihao.com.tw

You Might Also Like

5 comments:

  1. budak kaki travel nie...
    akak suka la blog sally nie...
    sbb akak suka jugak g jenjalan...
    dlm negara jelah...belum lagi berpeluang ke luar negara...

    ReplyDelete
  2. Kecik pun nampak selesa dah tu. Hehehe :D

    ReplyDelete
  3. saya ada baca satu rencana yg mengatakan kat taiwan ni byk cctv / kamera sembunyi di hotel2 mereka . jadi kena berhati2 bila salin baju n mandi ...

    ReplyDelete
  4. bilik buat tempat rehat. okaylahh. hehe

    ReplyDelete
  5. Macam maju je Guest House ni. Siap ada kad bagai.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!