Makan Ipoh | Patisserie BoutiQue Cafe

11:30:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Bersambung kisah sesi cari makan kat Ipoh...Sebenarnya ada banyak kedai makan kat Ipoh ni...kafe hispter ape semua banyak tapi sayangnya banyak yang bukak lewat petang...Kalau nak makan tengahari tu payah la sikit...Nasib baik jugak ada Patisserie BoutiQue Cafe yang bukak...

Kalau haritu Sally dah cerita pasal Ice Cream Macaroons, harini kita tgk makanan lain pulak la yerr... 

 


Cafe ni terletak di Jalan Sultan Yusuff...Kawasan yang agak sesak tapi kalau dah teringin tuu...jammed pun redah jela...kami sampai tu pulak mmg waktu makan tengahari...Jadinya mmg sendu sikit la nak cari parking nasib baik jugak dapat parking yang agak dekat...

Di kafe ni dorang mmg served makanan yang berkonsepkan lepak-kopi-simple...macam tuu laa kekdahnya..hihihi...yang Sally tgk semua makanan dia mmg western laa...jangan la mengidam nasi lemak cari kat sini pulak...

Chicken Ham Quiche (RM13 / slice)

Kalau kebetulan korang datang...dan ada Chicken Ham Quiche ni ... Sally suggest korang rasa laa...mmg serius sedap...err...walaupun agak mahal tapi tutup jela mata tuuu...benda sedap kot! Hahahaha



Kalau korang nak tau, yang atas ni menu baru tau...Kimchi Prawn with baked potato...sedap...Sally habiskan kimchi dia sebab kak +Ayue Idris tak suka...udang dia mmg sangat fresh dan juicy...besar pun yer jugak..hihihi...overall sedap laa sebenarnyaa...

Smoked Salmon Sandwich (RM16)

Portion setiap makanan dia okay laa..tidak terlalu besar dan tidak terlalu sedikit...cukup la untuk one-person-portion...makanan dia sedap dan fresh...masa kitorang makan tu datang lori hantar buah-buahan...semuanya masih fresh lagi...Sally ambil Pink French Rose Tea (RM8) untuk minuman Sally...takut muak pulak kalau ambil kopi kan...

Quality always come with a price..

Sebenarnya Patisserie BoutiQue Cafe ni terkenal dengan kelainan pada kek dia...kalau tgk kat Instagram...setiap hari akan ada kek yang berlainan...So, kalau korang nak tau boleh je contact dorang awal-awal...tanya whether ada atau tidak kek yang korang nak tu...Kak +Ayue Idris kata Creme Brulee dia sedap...actually the most popular dish kat Patisserie BoutiQue tapi pada Sally, masih belum ada yang mampu tandingi Creme Brulee Peter & Mawar Restaurant.. So sorry Patisserie BoutiQue Cafe!

Kalau korang nak buat cafe hopping di Ipoh, boleh la cuba kafe ni...

Pâtisserie BoutiQue Cafe
Address:
103, Jalan Sultan Yusuff, 30000 Ipoh, Perak, Malaysia

Phone:
+605-241 1385

Hours:
11:00 AM – 6:00 PM, Closed on Wednesday

You Might Also Like

15 comments:

  1. Nice lah deko kedai dia. Sedapnyaa makanan :D

    ReplyDelete
  2. Ya Allah ... kenapa semua gambar tuuu nampak sedap >.<

    ReplyDelete
  3. cafe hipster! :D semua makanan nampak sedap! saya tak pernah lagi makan quiche sepanjang hidup ni, huhu

    ReplyDelete
  4. Nampak menyelerakan..Telan air liur je la buat masa nih..haha

    ReplyDelete
  5. YA ALLAH SEDAPNNYAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
  6. Baru je balik dari ipoh ni ha. Sampai sana dlm kepala nk limau bali je. Hahah

    ReplyDelete
  7. klu sesat kat Ipoh nanti , boleh la cari maklumat JJCM kat sini ...

    ReplyDelete
  8. nampak sedap! deco pun nampak santai :)

    ReplyDelete
  9. Kecur air liur ni kak tengok salmon tuu dgn chicken hammm.. uwaaa. Lapaqq heee

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!