Makan Ipoh | Ice Cream Macaroons

3:36:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments


Sehari dua ni asyik cerita pasal aiskrim je kan...dah baca pasal aiskrim Freshy Freeze? Kalau belom boleh la g baca...biar terliur sikit tengok...hahahaha...tapi yang Sally nak cerita ni ada kat Ipoh je tau...Mmg sedap...serius...Sally suka macaroons dia sebab kurang manis!


Aiskrim ni Sally jumpa masa Sally ke Ipoh minggu lepas...Masa tu kami makan tengahari di Restoran Tasik Raban...Rasanya restoran ni mmg dah femes kalau kat Ipoh...korang cari je sure jumpa nanti...Masa sampai tu lagi Sally dah nampak tapi macam tak kisah sangat sebab kelaparan...itu yang terus terjah nasi...masa balik tu baru pi terjah aiskrim ni...


Namanya Madame Macaron...Dia ada jual macaroon sahaja dan ada jugak aiskrim sekali...Sally pilih untuk rasa aiskrim dia...yang bestnya aiskrim dia pun buatan sendiri tau...bukan yang beli punya...seronok jugak la bercerita dengan Chef tu...Eh, lupa nak cakap...yang macaroon dan aiskrim tu dua-dua dibuat oleh Chef Yus...


Ini kalau korang nak beli macaroons sahaja...satu pcs tu RM2.50...Dalam sebekas tu ada 4 KETUL = RM10...Kalau nak ikutkan agak murah la berbanding kat kedai-kedai bakeri yang lain...kalau kat bakeri mau makan RM4 untuk seketul macaroons...yang penting based dia 100% almond okay! Kalau yang mana suka macaroons tu sure korang tau kenapa pentingnya macaroons ni kena ada banyak almond...



Aiskrim ni datang dengan dua saiz, satu yang bersaiz besar dan yang lagi satu tu 2pcs yang bersaiz kecil...harga dia sama je RM7.50 setiap satu...Sally saje ambik yang kecik sebab senang nak makan dan senang nak pegang...hahahaha...

Kalau korang ada lalu kat restoran ni atau nak cuba rasa...korang boleh contact nombor kat bawah ni okay?

Sherry : 016-225 4562
Chef Yus : 016-202 2747
Facebook : Maison Du Macaron

You Might Also Like

22 comments:

  1. first time dengar pasal ais krim macaroon

    ReplyDelete
  2. macam mana nak makan tu ea..hihihi//tapi nampak sedap

    ReplyDelete
  3. cepat2 scroll tak nak terliur...huh!!!next time ajak akak

    ReplyDelete
  4. Wahh.. Memang nampak sedap betul la kak sally.. Hmm.. Nak buat macam mana ni, saya jauh.. Huhu..

    ReplyDelete
  5. hai sally! menarik nyerr.. kak liya pon pntang nmpak aiskrim ^_^

    ReplyDelete
  6. Baru tau ni..
    Yui pun lama xlalu sana.. heee

    ReplyDelete
  7. kak salllllyyyy! saya ni peminat macaroons T^T tak pernah lagi rasa ice cream macaroons tau. mesti sedap

    ReplyDelete
  8. Menarik nya.. nanti nak terjah lah jalan-jalan ke Ipoh..

    ReplyDelete
  9. terliur nyaaaa.
    stress masuk blog kak sally. banyak sangat makanan best ergh

    ReplyDelete
  10. Rasa macam mahal tapi bila tengok resepi dia.. k berbaloi.. Susah kottt

    ReplyDelete
  11. tengok pun dah rasa terliur..macaron tu biasa makan..ais krim macaron belom lagi..huhu

    ReplyDelete
  12. Wah, nampak macam sedap. Bilalah entah nak dapat merasa ais krim ni.

    ReplyDelete
  13. hai lah sally, lemah betol hakak nengok macaroon ni, adoi siap eskrem lagi tu....

    ReplyDelete
  14. miza selalu g ipoh tak pernah jumpa..huhuu..dapnyeee T T

    ReplyDelete
  15. Saya dah makan nie... ms tu mmg singgah lunch kat tasek raban... sedapppp.... rs nak patah balik beli...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!