Freshy Freeze Ice Cream!

5:06:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments



We scream for ice-cream!

Hahahahaha...cakap dengan Sally...sape yang tak suka aiskrim...susah la nak jumpa manusia yang tak suka aiskrim....Ni Sally nak share...kalau korang jenis yang sukakan kelainan pada aiskrim korang...Sally nak ajak korang ke Nu Sentral, ada kedai aiskrim yang baru...Freshy Freeze!

Yang seronoknya aiskrim ni sebab ianya dibuat dihadapan mata korang selepas korang order...haaa...macam mana tuuu kan??



Yang ni signature dekat sini...mmg sedap sangat...dan yang best sekali dia punya cheese cake tu...huhuhu...sambil menaip pun dok la telan air liur! Fiuhhhh~ Kalau korang nak cuba, yang ni "Strawberry Cheesecake"...satu plate RM25 boleh kongsi 2-3 orang..hihihi

Ada banyak variasi aiskrim kat sini...semuanya dibuat didepan mata korang...ish..kalau la boleh sally share video macam mana dorang buat asikrim ni...sure korang teringin nak rasa jugak...ihihihi...tapi sayangnya video tu terlalu besar pulak...tak dapat nak share..hihihi...


Belgian Chocolate [RM20 medium RM24.50 large, with almond & Oreo]


Banoffi (RM25)

"Banoffi" ni antara choice yang paling win masa Sally dan rakan-rakan blogger yang lain pergi cuba...Aiskrim vanilla yang di campur dengan pisang dan jugak caramel! Fuhhh serius yang ni best gilaa...lepas tu dia letak pulak oreo crush + vanilla cream & cocoa powder...Fuuh!! Sedappp gilaaa...

Mungkin ada orang rasa aiskrim ni sedikit mahal...Walaupun ianya hanya aiskrim...tapi aiskrim ni dibuat fresh depan mata kita tanpa penambahan pengawet, ataupun pewarna...setiap satunya dicampur dengan bahan-bahan yang segar...So, setiap suap aiskrim ni kita dapat rasakan keenakkan dan kesegaran yang sepatutnya ada pada aiskrim...



Kalau korang berada berdekatan dengan Nu Sentral, korang boleh la cuba aiskrim ni tau...Sally yakin korang akan berpuas hati dengan setiap satu perasa yang korang pilih...Sally suggest korang cuba Coffee Toffee [Combo RM20 medium RM24.50 large, with almonds & dark choco chips] kalau korang mmg hardcore coffee macam Sally...Lepas ni kalau Sally singgah lagi, nak cuba Japanese Melon & Japanese Green Tea dorang pulak...

Nanti kalau nak cuba, boleh la ke Nu Sentral..

You Might Also Like

12 comments:

  1. ya allah!!!
    strawberry cheesecake tu T_T

    ReplyDelete
  2. Kak sally jahat!!buat kite terliur taw!!hahaha ok nak pg Nu Sentral skrg jgk!!

    ReplyDelete
  3. Omgggg ice cream!!! Bila nk smpai nu sentral ni

    ReplyDelete
  4. Pehhh, aiskrim dia, menggoda sangat.

    ReplyDelete
  5. kann..sedap kan....
    adeii ko wat aku teringat!

    kolin zainal

    ReplyDelete
  6. mak ai! menggoncang keimanan betul
    ni kalau saya ni, mahu tak pandang kiri kanan dah ni

    ReplyDelete
  7. Kak sally sukanya tengok aiskrim tuuu... meleleh air liuq sy.. hihi

    ReplyDelete
  8. tediaa...best ni kalau cuba..suka²!!

    ReplyDelete
  9. Arghhhhhhh!!!!!!!Sally.......eskrem lagiiiii

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!