Majlis Aqiqah Nur Batrisyia. #NurBatrisyiaMSN

8:57:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments


Hari tu, genap Nur Batrisyia 19 hari...Tok Ma dengan Tok Abah dia nak buat Majlis Aqiqah untuk dia sebelum abah dia kena naik job balik...Biasa la kalau dah surveyor tu...kerjanya offshore jela...

Ouhhh...korang tau ke Sally cerita pasal siapa ni..?


Hehehehe...Kalau korang pernah terbaca entry I'm officially called "Acik Ly", mesti korang dah boleh agak sape Nur Batrisyia kan..? Ye, Nur Batrisyia tu satu-satunya anak buah Sally buat masa ni...anak buah daripada keluarga kecik kami...yang menggantikan arwah papa. Teringat masa berborak dengan ibu dan mama, dok fikir apa la yang papa akan buat bila dapat cucu kan...apa yang akan Nur Batrisyia panggil kat arwah papa...mama gelarkan diri dia “nanny”, ibu pulak panggil “nenek”...hmmm...kan best kalau papa dapat jumpe cucu dia kan..?



Untuk majlis ni Tok Ma dengan Tok Abah Nur Batrisyia tumbangkan 3 ekor kambing..hehehe...jangan salah faham...bukannya cucu sulung pun tapi mungkin sebab dapat tambah cucu...makin happy la agaknya..hihi...majlis pun takde la buat besar-besaran pun...hanya panggil tok imam dan jemaah lelaki selepas solat jumaat...dan orang-orang sekitar tu...

Basically tak banyak benda pun nak cerita, so...kita tgk gambar jela..





Abang Sally dipertanggungjawabkan untuk buat kambing bakar...hihihi...mmg licin la kambing tu selain daripada gulai kambing yang orang kampung sediakan...Dah lama gila kot tak rasa suasana rewang...yela...kita punya kampung pun jarang dah buat rewang...selalunya upah je orang masak...takde maknanya nak merewang bagai laa...







Nur Batrisyia mmg behave gila...sepanjang masa tu tidur je dia...takde nak merengek ke ape...mungkin sebab dah bagi susu sebelum majlis mula...itu yang makin elok je diamnya...Sally tak tolong banyak pun...ada la sikit-sikit buat keja potong-potong dan part Sally ialah western food...Mushroom soup, garlic bread tu je yang Sally buat...rasanya laa...the rest jadi photographer..


Acil Ly & Mama Nur Batrisyia

p/s : Korang doakan Nur Batrisyia cepat sihat ye...dia sampai sekarang masih kena jaundice..prolonged jaundice, salah satu sebabnya kakak Sally ni berdarah O...tak sampai hati tgk dia kena ambik darah sampai 2-3 tiub...sebak dada...

p/s/s : Sorry sebab Sally belum boleh share gambar Nur Batrisyia lagi sampai la mama dengan abah dia bagi green-light ye! Much love...Doakan Nur Batrisyia sihat!

Semalam dah genap Nur Batrisyia sebulan!

You Might Also Like

15 comments:

  1. moga anak buah sally cepat chat..aamiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak! Terima kasih doanya kak :)

      Delete
  2. Morning dear... :)
    ala..comeynyer diaaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat petang kak! hihihi...tgk Acik Ly dia kan comel :D

      Delete
  3. sedapnya tgk daging tu. baby comel sgt pakai gaun gitu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daging tu yang paling laris sekali..hihihi...comel gilaaa!

      Delete
  4. Alhamdulillah...moga dgn akikah ini buat Baby Batrisya cepat sihat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah kak! Terima kasih doanya kak :)

      Delete
  5. Sedpnyaa kambing bakar. Semoga baby membesar dengan sihat dan menjadi anak solehah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daging tu yang paling laris sekali..hihihi...

      InsyaAllah Nani & Terima kasih doanya Naniii :)

      Delete
  6. memang darah jenis O senang dapat kuning ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Possibility tu sangat tinggi...dan baby kena kuning lama pun antara consequences yang akan berlaku...

      Delete
  7. bagusnya batrisyia behave masa majlis... mesti senang, berjalan lancar semuanya kan... :D

    ReplyDelete
  8. Moga baby sembuh cepat. Insya Allah!

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!