Wednesday, July 24, 2019

Rawatan untuk kulit bersih dan bebas parut? Cuba Hydraoxy Glow C.




Hydraoxy Glow C Treatment by DR MEDISPA & WELLNESS | Cantik pada Sally sangat la subjektif, untuk Sally nak kategori sebagai cantik tu mudah sangat, muka bersih dan bebas cela...dah cantik sangat dah...yang penting kulit muka kena sihat dan boleh bernafas dengan baik.

Minggu lepas kan serabut sebab kawasan rumah Sally takde air, jadinya Sally ambik keputusan nak pergi spa..nak dapatkan rawatan untuk muka...sebab kali terakhir buat rawatan pun dah dekat sebulan dah...blackheads and whiteheads pun dah berkampung dah dekat muka ni...hehehe

So, bila Google...Sally jumpa Dr Medispa & Wellness yang berada di Reko Sentral, Kajang...walaupun orang kata jauh daripada Ampang, tapi sebenarnya tak sebab Sally naik MRT je...Senang dan tak jammed. Nasib baik kebetulan Sally call, ada slot kosong selepas solat Jumaat.



Lepas Sally buat consultation, Sally decide nak buat rawatan Hydraoxy Glow C. Awalnya ingat nak buat Dermapen, tapi ada kekangan sebab Sally kena pergi event hari berikutnya, jadinya proceed je dengan Hydraoxy Glow C.

Antara kelebihan rawatan Hydraoxy Glow C yang Sally ingat;

Firstly memang akan membersihkan whitehead & blackhead, lepas tu mereka akan sedut keluar sel-sel kulit mati. Bukan sekadar sedut kosong je sebab mereka akan menggunakan serum (bergantung kepada keadaan kulit), dan yang best terus dapat instant glowing skin, nak mekap memang smooth je kulit...Tak bercapuk sana sini.

Hydraoxy Glow C memang terbaik kalau nak mengecilkan pori dan akan melembapkan kulit, sebab mereka akan gunakan Vitamin C yang sangat bagus untuk kulit wajah di mana ia membaik pulih wajah dari penuaan, memelihara kulit wajah, mencerahkan kulit dan memudarkan parut jerawat dan jeragat.



Ruangan untuk buat rawatan



Walaupun menggunakan kaedah "manual extraction" untuk blackhead dan whitehead, tapi memang berbaloi la sebab memang bersih muka Sally...Sakit tu jangan cakap la, tapi dah orang kata, "beauty is pain", nak cakap apa lagi?



Selain "manual extraction", mereka juga akan sedut menggunakan mesin...yang ini yang best sebab masa ni la Vitamin C yang sangat bagus untuk kulit wajah, fokus untuk membaik pulih wajah dari penuaan, memelihara kulit wajah, mencerahkan kulit, memudarkan parut jerawat dan jeragat akan digunakan.

Honestly, Sally memang suka picit jerawat, kadang nak lebih ekstrem tu Sally kopek sebab rasa kulit tak sekata bila ada jerawat tapi efek dia bila muka mula berparut, dah la parut zaman kena chicken pox dulu pun tak baik lagi, dengan picit jerawat...memang sana sini nampak hitam.



Tak cukup lagi?

Yes, Sally dengan muka tak bersalahnya tanya kalau boleh hilangkan terus PARUT yang ada kat muka. Terkejut sebab ada!

Lepas habis rawatan, mereka bagi KRIM PARUT HITAM DR MEDISPA & WELLNESS, yang best nya krim ni sebab fungsi dia memang seperti apa yang Sally nak; menghilangkan parut jerawat dan segala jenis parut merah/ hitam dengan cepat dan berkesan. Disamping tu KRIM PARUT HITAM ini juga boleh membantu menghasilkan sel kulit baru yg lebih baik dan memperbaiki tekstur kulit dan tona kulit tak sekata. Exactly macam apa yang Sally perlukan!



Memang totally instant glowing! Walaupun parut tak ketara sangat hilang tapi memang muka nampak bersih, gambar AFTER tu Sally tak pakai anything tau, so mmg muka rasa segar dan ringan sangat...

Full video sepanjang rawatan : https://www.youtube.com/watch?v=1ShCkkYVe8A





Dr Medispa & Wellness
No 6-1, Jalan Reko Sentral 6, Reko Sentral, Jalan Reko, Kajang, Selangor
FB page : https://www.facebook.com/drmedispaandwellness/
FB : https://www.facebook.com/drmedispa.wellness.7
IG : @drmedispaandwellness

10 comments:

  1. Memang glowing la muka sally. Tak sabar nak gi sana juga buat rawatan. Dah betepek segala bagai whiteheads ni ha

    ReplyDelete
  2. lama dh tak facial muka.. bestnyeeee..

    ReplyDelete
  3. This is exactly the treatment I need. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  4. mmg lah beauty is pain tp mmg seriau ler..kalau k.el jenuh gak lah mulut duk benti jerit manja2..tp best buat treatment ni..muka rasa ringan kan

    ReplyDelete
  5. Bestnya buat face treatment. Satu kepuasan bila semua blakchead whitehead kena sedut kan.

    ReplyDelete
  6. pergh terus glowing muka sally..cantikk..part buang whitehead dna blackhead manual tu nad pernah rasa..haha..memang sakit

    ReplyDelete
  7. kalau rajin buat ni confirm dpt kulit cantik

    ReplyDelete
  8. Wah, zira pun memang plan nak buat facial. Tapi taktau lagi bila date free

    ReplyDelete
  9. Wah bagus tu, once a while go for facial to remove all the white and blackheads.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!