Thursday, May 23, 2019

Wow, membeli belah sambil membakar lemak. Boleh kurus ni sebelum Raya!


Asal puasa je mulalah kedengaran orang nak kurus, nak jaga makan...Al-maklumlah dah pagi tak boleh makan, sehari sekali je makan...Kononnya semua nak kurus, nak fokus pakai baju bersaiz S bila Raya, sampai ada yang betul-betul jaga makan semata nak kurus!


Tapi tahu tak korang, sebenarnya ada cara nak bakar lemak dengan gembiranya. Selain daripada korang pergi gym atau jogging, mengemas rumah, membeli belah pun boleh bantu bakar lemak tau! Kenapa nak susah-susah, Sally akan kongsikan macam mana dengan pergi membeli belah boleh bakar lemak dan mana tau betul-betul boleh pakai saiz S masa Raya nanti.

1. Keluar daripada rumah

Keluar daripada rumah pun dah cukup bagus, sebabnya bila kita berada di luar kita akan berjalan, tempat terbaik kalau kita nak bakar lemak ialah shopping mall, the bigger the better...hahahaha...window shopping pun kira exercise jugak...

Jangan ingat berjalan dalam kawasan penghawa dingin tak keluar peluh, sebab ada Penyelidikan dari National Institutes of Health mengatakan bahawa berada dalam suhu 19°C (66°F) membantu badan kita menyingkirkan kalori sebab ia membakar lemak untuk mengekalkan suhu.


2. Window shopping dengan hati yang gembira

Walaupun pada hakikatnya, harini dah gaji utk gomen, yang swasta lama lagi nak menunggu gaji...Keluar je, walaupun tidak membeli tapi apabila kita ketawa, kita gembira tengok baju cantik, tengok barang baru...penggunaan tenaga kita meningkat hingga 20%. Selain itu, ia menjadikan otot perut berfungsi...errr...tapi jangan la ketawa secara tiba-tiba pulak, itu penyakit! Haha


3. Shopping di YFS Concept Store

Hah! Part ni surely korang tak faham kenapa kan...Senang guys, kalau korang shopping online, memang senang tak payah keluar tak payah cari parking, klik sana sini bayar je dah sampai...tapi korang kena tau, lagi banyak korang berjalan...kan lagi bagus...pulak bayangkan YFS Concept Store ini daripada pintu depan sampai la ke depan pintu stor, penuh dengan pelbagai koleksi pakaian yang teramatlah berbaloi harganya.

Kalau tak percaya tengok ni...berapa besar store mereka. Jangan risau sebab dekat sini korang boleh dapatkan pakaian untuk semua peringkat umur, as small as untuk budak berumur 3 tahun sampai la ke dewasa. Kualiti tiada kompromi tau, bukan cikai punya kualiti...semuanya fabrik berkualiti tinggi dengan harga yang mampu milik!


Dekat sini, lagi banyak korang beli lebih banyak penjimatan yang boleh dapat...sebagai contoh, 3 helai T-shirt korang boleh dapat dengan harga RM50. Baju kanak-kanak pulak ada yang serendah RM7, RM10, RM20 sehelai...Bayangkan la macam mana punya murah sampai Sally pun penat. Nyaris tak bentang toto je berkhemah kat situ...Hahahaha...penat tau shopping, sampai tak boleh nak berhenti!

Shopping pun salah satu aktiviti yang menyihatkan badan, peluh pun keluar. Selain dapat membantu memperbaiki peredaran darah, buang lemak dan menaikkan stamina, kalau sebelum ini asyik tercungap-cungap, pun boleh rasa badan jadi lebih ringan. So, jom shopping di YFS Concept Store yang berdekatan dengan korang tau...hehehe

Dah la jimat, ada lagi kejutan tau...sempena raya ni kalau kita buat pembelian melebihi RM200 ke atas dalam satu resit akan dapat cash voucher sebanyak RM50. Promosi ini hanya sah dari 11 Mei 2019 hingga 4 Jun 2019 je tau. Umpamanya belanja RM200 tapi bayar RM150, pulak dah dapat lagi voucher, boleh sambung shopping lagi...hahaha


7 comments:

  1. try brisk walking for even better slimming effect!

    ReplyDelete
  2. wahhhh seronoknye shoping sakan sally.. byk tu membeli..

    ReplyDelete
  3. nak kurussss. nampaknya kena window shopping selalu ni

    ReplyDelete
  4. Wah menarik sangat nie Sally..

    ReplyDelete
  5. Ooo nibke cara dia.. Kalau shopping mmg best.. Terapi.. Tak sangka boleh kurus.. Hehhehe.. Wah nak p la cari baju anak2

    ReplyDelete
  6. Alaaa hr tu pi mines terlepas nak terjah kedai nih! T nak pergilah lagi

    ReplyDelete
  7. Wah best nyer, i pun nak shopping la.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!