Tuesday, January 8, 2019

3 tarikan terbaru di Bukit Merah Laketown Waterpark.



Ada apa di Bukit Merah Laketown Resort | Lama betul tak masuk theme park, ataupun waterpark...Sally ni bukan jenis manusia yang suka menunggu suka sangat benda yang remeh...hahaha...jenis kalau boleh nak duduk rumah je melepak...kadang tu nak pergi trip pun malas...kecuali travel!

Lama gila rasanya tak dengar pasal Bukit Merah Laketown Waterpark kan? Sally sebenarnya baru kali kedua je datang kesini dan agak surprise daripada kali pertama dengan kali kedua ni sebab ada banyak sangat perubahan dan yang penting ada 3 tarikan baru.


Bagi peminat waterpark, mmg tak rugi la kalau masuk Bukit Merah Laketown Waterpark...sebabnya ada:

↪ Boomerang
↪ Giant Bubble Slide
↪ Sandy Beachfront Wave Pool
↪ Water Speed Slides
↪ Body Slides
↪ Giant Tube Rides
↪ Activity Pool
↪ Lazy River
↪ Perak Mining Company
↪ Kids Adventure River
↪ Jumbo Shower
↪ Water Pillar

Tambahan yang tiga tu pulak ialah Racer Slides, Crazee Cone yg warna biru kuning tuuu...lagi satu ada Family Splash Adventure...


Kepada kornag yang nak cari pusat percutian yang ada tarikan baru, boleh la consider Bukit Merah Laketown Waterpark...Nanti Sally akan story lagi apa yang korang boleh buat dekat Bukit Merah Laketown Resort selain daripada masuk waterpark...sumpah ada banyak aktiviti yang best, dan yang paling penting sesuai untuk semua golongan.

Waterpark dibuka pada setiap hari:
Isnin - Khamis (11:00a.m – 6.00p.m)
Jumaat - Ahad (10:00a.m – 7.00p.m)
Cuti Sekolah & Cuti Umum (10:00a.m – 7.00p.m)


Waterpark ditutup pada setiap hari Selasa kecuali pada musim cuti sekolah dan pada hari cuti umum Malaysia.


3 comments:

  1. Macam best je tengok. Tak pernah lagi jejak kaki ke water themepark ni. Dengar org cite2 je hehe

    ReplyDelete
  2. kak pun tak penah sampai lagi ke bukit merah ni. haha

    ReplyDelete
  3. Kita tak pernah sampai sini tapi memang dah lama tak dengar pasal tempat ni sampailah kita baca post Kak Sally ni.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!