Monday, March 12, 2018

Hey Matcharena, hey hey Matcharena! Green Tea Frappé daripada San Francisco Coffee.


Green Tea Frappé - Matcharena | Walaupun Sally peminat kopi, sekali sekala Sally mmg akan tukar kepada Green Tea. Ikut mood jugak. San Francisco Coffee dah advance sekarang tau, sebab tau rata-rata rakyat Malaysia ada yang tak suka minum kopi, jadinya dia tukar kepada teh pulak untuk memenuhi selera rakyat Malaysia.


"Matcharena" - Green Tea Frappé daripada SF Coffee ni mmg sedap weh..Nama dia diambil sempena lagu Spanish yang famous tu; Macarena. Comel je kan...hahahaha..Kat SF Coffee ni memang menu dorang selalu keluar dengan nama yang lain daripada yang lain, tu pun kira marketing strategy jugak kan?

Eh, ni ada berita baik. Kalau korang kaki contest, kalau korang nak menang voucher "BUY 1 FREE 1" daripada SF Coffee, korang boleh buat video berdurasi 2-3 saat dengan menampilkan Matcharena Move lepas tu share je kat Instagram atau Facebook korang dengan #SFCoffeeMatcharena

Tapi korang jangan happy sangat tau, kalau korang nak rasa Matcharena...sebab ni monthly series, jadinya hanya akan available untuk limited time je. Korang boleh dapatkan Green Tea Frappé - Matcharena, dengan harga RM 16 (16oz) dan RM17 (20oz) bermula 6 Mac - 30 April 2018!


Sally dah cuba, korang bila lagi?

Selain daripada lepak santai minum kopi, korang pun boleh lepak makan pun boleh kat sini..ada macam-macam pilihan makanan. Daripada pasta, kek, sandwich, soup, tortilla, muffin dan banyak lagi variasi la.


Untuk suggestion, Sally nak suggest korang cuba Turkey Mushroom Ragout Ciabatta. Sedap gila weh kalau korang peminat cendawan macam Sally, dalam tu ada homemade mushroom ragout, smoked turkey slice dan cheese!

Kalau korang suka wraps (tortilla) - Korang kena cuba Honey Mustard Chicken Wrap. Dalam tu ada roasted chicken chunks dengan mayonnaise & honey mustard dressing, lautan lettuce dan tomato. Weh, sedap gila walaupun terbayang je masa menaip ni haaa..hahahaha...

Pasta tu macam biasa la ada Spaghetti Bolognese, Fettucine Carbonara dan Aglio Olio Peperoncino. Chicken Lasagne & salads pun ada jugak kalau nak makan ringan sikit.

Pendek kata semua benda ada kalau korang suka makan, lepak santai la. Sally biasa kalau g coffee house, mmg suka makan sandwich atau pie. Bukannya apa, sebab bila makan dengan minum kopi panas, mmg seronok gilaaa laaa..SF Coffee ada 39 outlet di seluruh Malaysia, untuk maklumat lanjut pasal lokasi korang boleh tengok kat www.sfcoffee.com

11 comments:

  1. Sedapnya.. Kalau dekat boleh gi terjah.. lama dah tak minum green tea nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..kena cari cepat, limited time offer je ni :)

      Delete
  2. Dah rasa. Kena dengan selera akak :)

    ReplyDelete
  3. alaaa teringin gak nak rasa dan join
    cntest tapi macam tak sempat je..huwaa

    ReplyDelete
  4. Amboi sukanya Sally minum hehehe tapi kita suka Manggo SF macam mana tu..

    ReplyDelete
  5. Eee.. Haritu tgk kt ig dia.. Skrg kt blog lak.. Ade juga kne block dgn aku ni sally ni tau.. Hahaha... Belanja matcha plisss

    ReplyDelete
  6. Dua2 k.el suka coffee n green tea..lama x mnm green tea...nak2 ada contest best ni

    ReplyDelete
  7. wah BBL memang favourite green tea! kena cuba frappe SF

    ReplyDelete
  8. Yeah! Sienny wanna 1️⃣ Matcharena 🍵🥤& my favourite too, the mushroom 🍄 cheese 🧀 ciabatta 😋😋

    ReplyDelete
  9. Aduhai.. terbayang bayang sedapnyaaaaa.. salah timing singgah sini time blm mkn. Hehe

    ReplyDelete
  10. Nampak sedap dan favorite akak green tea ni. Nanti boleh try green tea SF pulak...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!