Sunday, March 18, 2018

Makanan Korea di Oiso Korean Traditional Cuisine & Cafe


Oiso Korean Traditional Cuisine & Cafe | #KakakKimchi kesayangan korang kembali dengan makanan Korea. Minggu lepas Sally dapat invitation untuk kemajlis untuk menyambut ulangtahun ke-7 Oiso di Malaysia.


Untuk korang yang tak tahu, Oiso merupakan sebuah rangkaian restoran yang menyediakan makanan Korea yang asli. Nak rasa asli ke tak, korang kena datang cuba sendiri. Disamping menyambut ulangtahun ke-7, Oiso juga telah memperkenalkan 4 menu utama yang menjadi tarikan di restoran mereka.

Oiso Stir Fried Beef (Bulgogi)

Oiso Samgyetang (Korean Ginseng Chicken Soup)

Oiso Japchae (Korean Stir Fry Glass Noodle)

Oiso Seafood Bibimbap (Mixed Rice with Vegetables)

Oiso Korean Traditional Cuisine & Cafe mengetengahkan konsep semi-fine dining, menyediakan makanan Korea yang kompleks cara masak kepada makanan yang mudah dinikmati oleh semua orang.

Semua makanan mereka tanpa pengawet dan tidak menggunakan penambah perasa yang banyak sebab semua paste adalah homemade dan dibawa terus daripada Korea. Baru la dapat rasa makanan Korea yang asli kan?

Antara minuman daripada Korea yang menjadi kegemaran rakyat Korea.

Kalau korang nak cuba makanan Korea yang asli, atau makanan yang disediakan Oiso..Korang boleh ke Oiso Korean Traditional Cuisine & Cafe yang terletak di Berjaya Times Square, Bangsar South, Cheras Leisure Mall, Ikano Power Centre, Menara Hap Seng, Tropicana City Mall dan Taman Desa.

Untuk maklumat lanjut, boleh ke Facebook page mereka : facebook.com/Oiso-Korean-Traditional-Cuisine-Cafe

23 comments:

  1. ada kat TS rupanyaa. bolehlah try nanti

    ReplyDelete
  2. Fav betul korean food ni
    Airah memang suka cuba korean food kena ajak husband try sini pula nanti

    ReplyDelete
  3. Wahh nampak sedap. Nanti nak cuba. Kak Rose jarang masuk restoran Korea sebab tak ada geng makan yang suka korean food.

    ReplyDelete
  4. Tak yah la pi jejauh sampai Korea..kat sini pun ada ha...boleh terjah BTS nanti minggu ni

    ReplyDelete
  5. mak aihhh sedapnya! empat menu tu semua sedap tapi bulgogi tu favourite saya! bolehlah nanti cuba makan di sini. Boleh tahan banyak juga cawangannya ya!

    ReplyDelete
  6. Tertarik nak cuba Korean Ginseng Chicken Soup tu. Selalu makan macam ala2 mi rameon aje. Btw, bukanlah penggemar tegar Korean food, certain food yang boleh masuk je kita suka. Hehe. Rasa kalau dah minat, mesti semua benda sedap kan. Nanti nak cubalah di Oiso.

    ReplyDelete
  7. macam best jer...bleh try nanti.

    ReplyDelete
  8. Huwaaaa, kakak kimchi tayang makann Korea.. bulgogi tu nampak melazatkan betul.

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap! Nanti nak cuba la

    ReplyDelete
  10. Sedapnya nampak! the sotong looks very memanggil. hehe should try it sooon!

    ReplyDelete
  11. Sounds like you are really in Korea enjoying those Korea food. I never like Korea food until I was invited 3 times to have gathering at korean restaurant and guess what.. now im hard-core fans to Korea food.. hahaha.. i wanna try this as well!!!!! - Rach

    ReplyDelete
  12. Tak payah susah payah pi Korea kan. Makanan kat sini pun sedap je. Datang je Oiso. Ni dah buat terliur. Kita dah takleh tgk gambar makanan.


    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  13. I saw my favourite maxim mocha gold coffee too.Nak try seafood bibimbap dia la. Nampak sedap.

    ReplyDelete
  14. alahai sedapnya Sally.. eh, Sally plak, Bulgogi laa hehe.. memang favorite kalau datang ke restoren makanan korea. Tapi so far tak pernah try lagi kat sini. nanti nak ajak kengkawan pi la

    ReplyDelete
  15. Wow so nice the Ginseng Chicken and also bimbimbap. I love Korean food especially the BBQ part. Thanks for recommendation.

    ReplyDelete
  16. Kejam nya sally.. hahahahha why why why., tak ajak akak datang makan sekali. Dahla daku peminat makanan korea, huhuhuhu

    ReplyDelete
  17. Nak cuba tapi takut takleh nak telan. Muahahahahaa..

    ReplyDelete
  18. Pergh, tengok macam ni. Siapa tak terliur. Dahlah selalu tengok cerita Korean.

    ReplyDelete
  19. Betul kata orang, Korea dan Sally tak boleh dipisahkan... hahahahha selain Samyang... Bro tak pernah lagi makan masakan korea...

    ReplyDelete
  20. Sedapnya makanan korea. Tengok gambar ni rindu pulak nak makan makanan korea.
    Nanti nak cari makanan korea lah..tapi yg terdekat gan rumah je lah..hehehe

    ReplyDelete
  21. Sedapnyaaa Bulgogi tu, terliur tengok. Hahah!

    ReplyDelete
  22. Omg terkecur air liur... maca, tak sabar nak try semua itu. My fav is their samgyetang and also seafood bibimbap. Oh yumsss

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!