Friday, December 15, 2017

Pengalaman kali pertama buat Terrarium.



Terrarium.

Korang pernah dengar tak pasal terrarium..? Sally actually bukanlah seorang peminat seni tapi suka betul tengok terrarium ni..kalau korang nak tau...harga terrarium ni boleh mencapai ratusan ringgit untuk satu-satu jenis..mengikut kadar susah nak buat, dan berapa besar terrarium korang.

Khamis lepas, Sally ada join Terrarium Workshop semasa event pelancaran Colgate Naturals..Awal-awal masa tuahu tu mmg excited betul...sebab dah lama Sally tunggu peluang nak buat sendiri terrarium..Sally suka tengok terrarium yang tergantung...dan salah satu sebab Sally suka terrarium ialah sebab ianya mudah untuk dijaga dan tak perlu penjagaan yang remeh.


Terrarium yang kami buat ni tak la terlalu remeh tapi kena ada kesabaran dan ketelitian jugak tau nak buat..hahaha...kalau dapat yang tak reti sabar..mau berterabur habis laa terrarium korang tu..hehe..


Yang ni instructor kami hari tuu...CK Loo dan partner dia kat belakang tu; Esther..Mereka berdua ni daripada Frozen Trees Gift & Premium..Dalam workshop ni Sally dapat banyak input pasal terrarium..macam mana nak jaga, apa yang boleh dan yang tak boleh diletakkan dalam terrarium dan macam-macam lagi..



Tadaaa....yang ni terrarium Sally yang dah siap..Comel je ada kambing biri-biri dalam tu...Sally actually prefer lembu tapi rezeki dapat kambing biri-biri..kambing pun kambing la janji ada..hahaha..Miniature pun korang kena pilih yang sesuai tau...jangan letak yang berat sangat..

Korang ada terrarium kat rumah?

10 comments:

  1. Dua tiga hari lepas ada survey kat ioi city mall ... mmg ratusan RM diorg jual ... nak kene belajar wat sendiri nampaknya

    ReplyDelete
  2. Comelnyaa k sally kambing biri biri tuu. Ingat pakai buat jea, tak sangka ada jugak step step dia eh. Bestnya ada pengalaman boleh buat sendiri

    ReplyDelete
  3. First time dengar pasal terrarium ni. Kenapa tak pernah dengar sebelum ni? :O

    ReplyDelete
  4. comelnyaaa akakk.. satu pngalaman yg best sngt.. <3

    ReplyDelete
  5. Sally, Comelnya benda ni. Pestime shad dengar pasal terrarium. Me love seni, and definitely love love love this.. Aaww, why so cute..!!

    ReplyDelete
  6. Baru tau nama dia..cantik sangat buat hiasan ni..

    ReplyDelete
  7. Oo.. terrarium macam ni rupanya.. TB baca tajuk tadi TB tak berapa faham apa terrarium tu.. tapi lepas baca baru tau rupa tu terrarium tu.. tapi untuk apa sebenarnya ye? hiasan ye sally?

    ReplyDelete
  8. First time tahu harga dia . Selalunya suka tengok sebab ia cantik sangat. Best nya sally dapat belajar buat. Nanti buat banyak-banyak dan bagi giveaway kat kitorang. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    ReplyDelete
  9. Terrarium ni sejenis makanan ke hiasa?

    ReplyDelete
  10. Boleh la Sally ajar buat. Zira minat seni juga

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!