Minyak Yu Yee Cap Limau diperakui HALAL oleh JAKIM!

7:07:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments



Minyak Yu Yee Cap Limau diperakui HALAL oleh JAKIM | Sebenarnya perihal Minyak Yu Yee Cap Limau diperakui HALAL oleh JAKIM ini dah lama dah tapi macam biasa la...dengan kuasa viral...benda yang dah yakin pun orang jadikan benda viral. Masalah jugak orang kita ni sebab malas nak buat research, malas nak rujuk kat mana-mana yang perlu sebelum sebarkan.

Minyak Yu Yee Cap Limau mmg terkenal dengan keberkesanan dia untuk memulihkan dan menghilangkan masalah kembung perut bayi. Selain daripada tuuu...Minyak Yu Yee dapat mengatasi masalah masuk angin dan sakit perut, perut memulas, mengatasi sakit dan radang ringan pada otot & sendi, juga untuk sakit kepala.


Antara bahan yang terkandung dalam setiap botol Minyak Yu Yee Cap Limau:
Peppermint oil 36.0% w/v, clove oil 2.6% w/v, nutmeg oil 0.6% w/v, menthol 1.6% w/v, borneol 1.0% w/v, cortex cinnamoni1.0% w/v, resina calamus draco 1.0% w/v, light liquid paraffin.

Dalam packaging pun ada logo HALAL yang disahkan oleh JAKIM..Lagipun takkan la syarikat Weng Seng Heng Medical Hall Sdn Bhd ni nak keluarkan benda yang tak boleh digunakan oleh rakyat Malaysia...Lagipun rakyat Malaysia, majoritinya mmg menggunakan minyak ni kalau ada anak kecik kat rumah.

Tapi jangan silap tau, Minyak Yu Yee Cap Limau bukan hanya terhad untuk kegunaan kanak-kanak, atau bayi...kita orang dewasa ni pun boleh guna...Sally pun guna kalau masa tgh sakit kepala atau selsema...sebab bau dia pun boleh buat kita rasa selesa dan tenang.

Masa ke Korea dulu pun Sally bawak jugak minyak ni...simpan dalam beg...kadang tu bila lambat makan...perut terasa lapar gila, masuk angin...sapu je minyak ni kat perut, kat leher...kurang la sakit dan tenang sikit rasa.

Untuk maklumat lanjut, boleh tengok Facebook atau Instagram dorang eh.

You Might Also Like

4 comments:

  1. Memang minyak feveret nie.. bau wangi dan sesuai sangat dengan anak-anak Sha..

    ReplyDelete
  2. kite suka kita suka.. bau pun banyak syioook..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah halal,, sebelum ni ramai yang kata minyak ni tak halal

    ReplyDelete
  4. I love the smell of it. Tapi semenjak husband beli a new product (Baby Herbal Cream from Tropika) untuk buang angin bayi... terpaksa berhenti sekejap penggunaannya. Nak tengok perbezaan antara kedua-dua produk ni. Masing-masing ada pros and cons pula.

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!