REVIEW | Fabricated City; Lakonan Ji Chang Wook & Shim Eun-Kyung

9:20:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Review movie Fabricated City; Lakonan Ji Chang Wook & Shim Eun-Kyung | Semasa keluarnya movie ni Sally sebenarnya tak tau yang Ji Chang Wook datang ke Malaysia untuk promosikan movie terbaru ni...Sally actually dah download movie ni masa Sally ada kat Busan lagi sebab kat sana dah keluar lebih awal daripada kat Malaysia.


Plot | In real life, Kwon Yoo (Ji Chang-wook) is unemployed, but in the virtual world he is recognized as a top gamer with no rival. While playing as usual at a local Internet café, Kwon Yoo is stunned to learn that he has become the prime suspect of a shocking crime: the rape and murder of a high school girl. The police arrest him, and he learns that he has been framed by a large corporation for the crime. With the help of fellow gamer Demolition (Ahn Jae-hong) and hacker Yeo-Wool (Shim Eun-kyung), he sets out to uncover the truth and clear his name.

Action movie dan Ji Chang Wook mmg sangat serasi...Sally rasa takde orang lain yang yang mendalami action movie macam dia..hahahaha..tapi kalau watak lain mmg awkward sikit...Movie ni mmg agak lain daripada yang lain...dan lebih memfokuskan pasal dunia IT yang tanpa sempadan dan mampu membuatkan kita berada dalam bahaya tanpa kita sedari...

Movie ni mmg worth your money...walaupun Sally dah tgk masa kat Busan...Sally rasa korang mmg kena tgk movie ni...Jangan lupa tengok kat pawagam yang berdekatan dengan korang tau! :)

You Might Also Like

4 comments:

  1. Sha tengok dah.. dan Sha setuju dengan Sally yang Ji Chang Wook memang ohsem bila berlakon filem aksi..

    ReplyDelete
  2. dh download cite ni haritu tapi takde subs! selalu kalau movie camni nk tengok kt mana eh :(
    minat gila dengan lakonan ji chang wook ni, dia kalau filem action mmng stylo habis hahah!

    ReplyDelete
  3. Hehehe kalau cter korea serah kat sally jer.. akak tumoang baca hahaha

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!