Salam Rejab dari Seoul.

11:52:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Alhamdulillah...Sally dah selamat sampai ke kampung halaman Sally; Seoul...hahahaha...okay, Sally lahir kat KL je..hahahaha...Sally sampai Seoul dah...kali ni akan lama sikit disini sebab menjadi tour guide kepada beberapa keluarga yang akan bercuti di Seoul minggu depan...

Cuaca? Cuaca agak sejuk buat masa ni...10 darjah celcius tapi ok laaa...sehari ke sehari cuaca makin sejuk...itu mmg biasa bila dah nak masuk musim bunga..sama jugak kalau musim luruh...awal-awal nak masuk musim mmg akan cuaca sejuk...sejuk dia yang mmg tangkap sampai ke tulang laa...


Benda pertama bila sampai kat Korea...terus je cari susu pisang dan ahjumma ni...hihihi...Sally dengan Dayah mmg suka makan tteokbokki dengan odeng dekat kedai ni...makan sambil berdiri je ataupun kalau macam penat sangat...beli makan kat rumah...mmg terbaik la tteokbokki dia...

Baru 4 hari kat sini rasa macam dah lama sangat pulak...mmg beza bila kita datang bekerja dengan datang bercuti...bila bekerja ni mood dia lain sikit daripada mood nak bercuti, nak berjalan..hihihi...

Nanti ada masa Sally update lagi.

Lots of love from Seoul,
Sally Samsaiman 😉😉

You Might Also Like

14 comments:

  1. Best kan kat sana.
    Saya akan ke sana november ni. Bertolak dari jepun kot.

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaa Sally!! Selamat bekerja dan kira bercuti lah juga tu. Hihi. BTW, sedapnya tteokbokki!! <3

    ReplyDelete
  3. Bestnya dia. Selamat bekerja dan bercuti sally

    ReplyDelete
  4. Memang selalu orang pergi korea cari susu pisang. Btw saya tak pernah pergi Korea and has intention to go there. Rasa secure sebab banyak Malaysian kat sana.

    ReplyDelete
  5. best nya dapat jalan jalan sekali hee

    ReplyDelete
  6. wow best korea, belum sampai lagi. masih dalam senarai negara belum jejak.

    ReplyDelete
  7. Bestnyaaaa ... kedai tue dkt station Busan ke ?

    Rindunyaaa Korea . =)

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum sally...wah !! jauh berjalan yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  9. pulaaaanglah nak.. pulanglaaah nak hehe..

    ReplyDelete
  10. Bestnya pegi seoul. Saya sepatutnya pergi korea april ni tapi tak jadi, so tiket terpaksa burn

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!