Jelajah semua Street Churros kat Malaysia.

9:06:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments



Kalau korang ingat, dalam bulan Ogos 2016 yang lepas...Sally ada review pasal Street Churros yang pertama kali dibuka di Malaysia...Walaupun churros bukannya makanan asli daripada Korea, tapi Street Churros ni mmg datang daripada Korea. Kalau korang nak tau, bahan-bahan yang digunakan semuanya dibawa daripada Korea...Jadinya kalau korang makan churros kat sini dan kat Korea, rasanya akan sama...


Buat masa ni ada 3 branch yang dah dibuka kat Malaysia...Bermula daripada IOI Putrajaya, One Utama dan terbaru ni kat Berjaya Times Square...yang kelakarnya sebab Sally gagah pergi kesemua branch tau...hahahaha...dan setiap kali Sally ke branch Street Churros, partner Sally sentiasa ada Hidayah ni haaa...kelakar jugak rasa tapi tu la hakikatnya...Untuk branch yang keempat, kalau tak silap Sally akan dibuka kat Sky Avenue Mall, Genting Highlands...Gasak la nak kena ke Genting pulak lepas ni kalau nak complete jelajah Sally..haha!


Churros yang biasa datang 3 perasa; coklat, cinnamon dan cheese...Macam biasa la Sally punya favorite harusnya Cinnamon la kan...Harga serendah RM4.90 korang dah boleh dapat churros yang panas dan sedap ni tau...Jangan lupa cuba jugak "Filling-Chu"....'Filling-chu' ni merupakan churros yang mempunya inti kat tengah dia...macam yang korang nampak tu...itu perisa kastard kalau tak silap Sally...

Ok laa...kalau korang berada berdekatan dengan IOI Putrajaya, One Utama atau Berjaya Times Square..Jangan lupa singgah tau!

STREET CHURROS
IG : @STREETCHURROSMY
FB : STREETCHURROSMY

You Might Also Like

10 comments:

  1. memang street churros ni sedap lah, yg ioi city mall tuh orang beratur kemain panjang lagi tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg pun kak Lily...selalu mcm tuuu...dah la dia buat bila ade order kan...lg la syok makan

      Delete
  2. amboi²..ratu starbuck nie..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni churros kak..mengapa Starbucks yg keluar..haha

      Delete
  3. Replies
    1. Nnt Sally hantar petition suruh paksa bukak kat sana! Hahaha

      Delete
  4. Alahaii mmg nmpak sedap sgt ...terliur huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sedap la Linda...x ckup satu..mcm nak tdo kat sana je..haha

      Delete
  5. I prefer chocolate but cinnamon tastes good too

    ReplyDelete
    Replies
    1. I always go with traditional taste..haha!

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!