Korean Dessert Cafe Sulbing, Myeongdong.

11:23:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Haa..bingsu lagi menjadi topik kita harini...Selain daripada Cafe Bene kat Gangnam, Sally actually ada jugak ke Sulbing...Sulbing ni antara kafe bingsu yang agak popular di Korea...Kalau korang ke Seoul, actually korang boleh jumpa 3 rangkaian kafe ni sekitar Myeongdong..hahahaha..bayangkan la berapa punya famous sampai kena bukak 3 branch padahal Myeongdong tu bukannya besar mana...


Bingsu kat sini agak special sikit sebabnya kebanyakkan menu dia ada cheese...Kalau tak silap Sally yang agak famous macam "Mango Cheese Snowflakes Sherbet", "Tong Tong Melon Sulbing"...dan signature bingsu, macam biasa la..."Classic Best - Injeolmi"...


"Real Chocolate Snowflakes Sherbet"

Selain daripada Sulbing, ada jugak menu yang lain macam Sulbinggo, Sulbing's Coffee, Korean Drinks, Toast and Breads, dan macam-macam lagi laa...semuanya sedap-sedap tau...Masa ni tgh sejuk gila...Sally minum kopi je instead of nak makan sulbing...yang kat atas ni kakak-kakak yang join trip sekali yang makan..huhuhu


Harga bingsu kat sini pun agak mahal sebenarnya tapi sedap kan...jadinya kita tutup mata dan makan dengan penuh gembira! Hahahahaha...So, kalau korang mencari-cari kedai makan atau saja-saja nak rehatkan diri masa shopping barang kosmetik dekat Myeongdong...Boleh la try Sulbing :)

You Might Also Like

4 comments:

  1. Replies
    1. Sally ade jugak la rasa...mmg sedap sgt tauu Busyra :o)

      Delete
  2. Always my signature injeolmi..hope kat sna nnt try binsu lain la..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!