Berbaju kurung di Korea.

3:25:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments


Sebenarnya niat nak sambung travelogue ke Korea...tapi kekangan masa betul la...nak-nak dekat final exam ni...nak update blog pun tak sempat...Masa tengah scroll gambar kenangan kat Korea masa Autumn yang lepas, teringat Sally yang Sally ada buat kerja gila...

Pakai baju kurung dalam suhu cuaca -4°C!


Sebenarnya dah lama Sally teringin nak pakai baju kurung masa travel...bukan nak menunjuk ke apa...Sebenarnya teringin nak photoshoot yang lain daripada yang lain...Sally pernah jugak bawak baju kurung masa g Taiwan dan Melbourne, tapi macam tak sesuai dengan masa...Lepas tu macam takde geng nak buat kerja gila macam ni...semua malas nak layan..hahaha


So, masa g Korea haritu...puas Sally pujuk Hidayah untuk pakai baju kurung...mmg kerja gila jugak la sebab dengan cuaca -4°C masa tuu...rasa nak beku pun ye...masa terang lagi okay la...malam dah cecah -12°C ke -16°C tau masa kat Seoul...Walaupun awalnya dia macam malas nak layan Sally, tapi dia pakai jugak... I is happy

Sebenarnya cuaca tahun ni agak pelik jugak...sebabnya baru Mid-Autumn, tapi Sally rasa cuaca dah macam End-Autumn dah...beku dia hanya Allah jela yang tahu...FYI, Sally tak pakai any thermal wear tau...mmg berbekalkan baju dan sweater semata...hahaha...

SUICIDE MISSION! LOL!


Jangan tiru aksi Sally menari zapin kat tengah-tengah orang ramai ni ok!


Actually, banyak wishlist lagi Sally nak buat masa kat luar negara...tapi selalu je ada kekangan...takpe laa...mungkin lain kali boleh cuba buat benda lain kan...

Apa benda yang paling pelik korang pernah buat masa travel..?

You Might Also Like

12 comments:

  1. Bestnyaaaa! Siqah dulu dengan gengmakan masa ke Korea, kami pakai jubah. Hihi. Seronok rasanya pakai jubah dan berjalan di Korea. Paling best bila ada orang Korea nak ambil gambar sekali. Hihi.

    Seronok tengok sally berjalan. Kalau ada rezeki, next time siqah nak pakai baju kurung pulak =)

    ReplyDelete
  2. At the same time dapat promote pakaian tradisional Melayu kat sana =)

    ReplyDelete
  3. Fuhh power lah cuacasejuk sejuk boleh berbaju kurung. Heheh :D

    ReplyDelete
  4. Sangat terbaik..secara tak lansung Sally memartabatkan pakaian traditional dan kebangsaan kita...memang sokong...

    ReplyDelete
  5. Yup.. Memang nampak lain dari yang lain. Waktu musim autumn pula tu.. Heheee kalau tak ada geng, pakai je sorang.. Biaq pi orang nak cakap pape..

    Yang penting kita seronok.. :D

    http://www.reenri.com

    ReplyDelete
  6. Tak pernah gi travel Sally camne nak buat keje gilanya haha....kesian tak? Wui...baju tu dahlah nipis...
    Tak per... yg penting apa yg diwishkan dah tercapai

    ReplyDelete
  7. Hahaha layan je la ko Sally oiii... Ngn xpk thermal clothes... Ingt blik pn rs ngilu tulang ni... Hahaha papepn mmg kngn.. Nt bwk jubh lak! Hahaha

    ReplyDelete
  8. waah sedap nye ke koreaa,btw saye dah follow awak, follow back yee anyway please watching my video https://www.youtube.com/watch?v=DepsJ0G3Fhc dont forget like comment and subscribe , thank you :)

    ReplyDelete
  9. Insya allah sy pn akn buat cm ni nnt x sabarrrr

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!