Roti Benggali Charcoal Toast, original Penang mai!

9:59:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments



Fuh! Lama gila mencari...kalau nak ke Penang semata nak makan roti sangat la tak berbaloi kan...Selalunya roti benggali banyak digunakan di kopitiam ataupun warung yang menjual sup...Kali terakhir Sally makan charcoal bread dah macam agak berkurun jugak laaa...


Jangan risau sebab Maliia Bakery, bakeri generasi ketiga yang menjalankan business roti benggali ni dah bukak kilang mereka kat area Lembah Kelang pada Oktober 2014 di USJ1 dan yang paling best sebab ada lori kiosk yang bergerak yang jual roti ni...bukan takat tu je...dorang boleh tolong bakar dan serve dengan topping yang korang suka...Macam Sally mmg kaya dan planta la jadi pilihan...

Yang Sally makan ni Sally beli kat Jalan Masjid India, jangan risau sebab ada banyak lagi lokasi korang boleh dapatkan roti ni tau...Untuk dapatkan lokasi kat mana dorang akan menjual, korang boleh tengok kat Facebook dorang; Penang Heritage Roti Benggali.

Sape suka makan roti benggali? Korang suka makan dengan kari ke sup kambing ke makan macam mana?

You Might Also Like

12 comments:

  1. wane dia...peh..betul2 arang....janji sedap..hehe

    ReplyDelete
  2. Ayooooo kena cari ni
    ..hitam² si roti arang

    ReplyDelete
  3. tak pernah makan lagi.. takut tengok warna dia hahaha
    pahit tak rasa roti tu?

    ReplyDelete
  4. sometime dekat lrt ampang park pun ada lori kiosk ni

    ReplyDelete
  5. Pernah nampak.. sedap ke? boleh try nanti.. Hehe..

    ReplyDelete
  6. Mak aih, ingatkan benda apalah yg hangus tadi. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  7. Tak pernah tahu ada roti ni, tengok macam roti hailam lak 😁

    ReplyDelete
  8. Tak pernah try, hari tu ada gak tengok. Nampak sedap lah pulak ha !

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!