Kenapa Sally suka makanan Korea?

11:37:00 AM Sally Samsaiman 18 Comments


Sally tau..korang dah bosan baca pasal makanan Korea dalam blog Sally...kasi can la Sally kan...Nak g Korea kang macam over sangat...So, kita feeling pun dah kira okay sangat..iye idok?

Agak-agak korang..kenapa Sally suka makan makanan Korea?

Sebenarnya ada banyak faktor kenapa Sally ni macam agak obses dengan makanan Korea...

1. Kimchi!
Sally suka gila makan kimchi..tapi ada certain kimchi je yang Sally suka...contohnya macam Kkakdugi, Baechu, Chonggak, Oi Sobagi dan Dongchimi...Yang lain-lain tu agak tak boleh diterima dek tekak ni...Jadinya, ini jela yang mampu Sally makan...

2. Panas!
Semua masakan Korea selalunya dihidang panas-panas...I mean real panas...lagi-lagi kalau dia guna stone pot tu...Sally suka makan panas-panas...walaupun hakikatnya derita tekak dan lidah sebab confirm akan melecur walau sedikit...but I like it!

Yuk Gae Jang

3. Terpengaruh!
Biasanya Sally akan terpengaruh dengan drama yang Sally tgh tgk..itu salah satu sebab kenapa Sally akan mencari makanan Korea...cuma yang paling sedih Sally masih belum jumpa jjangmyeon yang sedap di Kuala Lumpur ni...

4. Bosan!
Bosan pun adalah salah satu sebab kenapa..huhuhu...Sally mmg suka makanan..you now I mean that..kan? Bila Sally dah jemu makan kat rumah, sesekali Sally akan keluar untuk makan kat luar...dan selalunya makanan Korea tu salah satu sebab jugak laa...

5. ...................

Dah laa...malas nak cerita banyak...Ini orang panggil entri nak tutup bukti yang Sally g makan lagi makanan Korea...walaupun sorang-sorang je makan..tapi layan jela bila dah mengidam kan..hahahaha...Sally rasa lepas ni nak kena kongsi resepi pulak laa...Walaupun dah selalu makan kat kedai, sebenarnya ada jugak yang Sally buat sendiri...cuma kadang tu tak rajin..hahahaha...

You Might Also Like

18 comments:

  1. nanti sally bawakan k.el p makan makanan korea ye..tgk mcm sedap jerk

    ReplyDelete
  2. hai awak.. barang yang awk bagi dh smpai. thanks sangat!. sy ada buat entri pasal ni. :)

    ReplyDelete
  3. Allahu jgn la comel sgt kak. hahaha Ain bru 2 kali cuba makanan korea satu samyang tu satu lagi emmmmm mcm mna nak eja dia. yg mcm nasi goreng tu. tepi2 dia sayur lepastu terlur mata tgh2. Alaaaa lupa nama dia T_T

    ReplyDelete
  4. Mai pun suka makanan korea,,,hihi...Tapi kat kedah ni susah plak nk carinya...

    ReplyDelete
  5. Tak pernah rasa makanan korea yang panas-panas, ramyen samyang tu pernahlah. hehe

    ReplyDelete
  6. wah cuba share tempat yg jual mknan korea..mana thu leh singgah.nk jgk try...

    ReplyDelete
  7. bila tengok dlm drama korean the way dorang makan kimchi, sampai bunyi kruk kruk kruk, saya pun jadi macam teringin nak makan. tapi akan daya.. celah mana nak dapat kimchi kat terengganu nih kan.. ^_^

    ReplyDelete
  8. salam singgah jumaat...
    sally ni macam anak buah akk la...
    dia minat giler korea sampai kan giler makanan korea tau...

    ReplyDelete
  9. oh bagusnya sally suka makanan korea. tapi tidak bagi saya lah. saya ke seoul hari tuh, asyik teringat makanan malaysia. ada yang sedap, tak tak lah sesedap makanan kita ;)

    ReplyDelete
  10. Sama jer selera kita ni Sally. Lagi 1, kebanyakan makanan korea ni kategori healthy food...
    Singgah bw dari Senarai Rakan Bloggers FB Mialiana.com. (^^,)

    Regards,
    SNM_Yana Afi Mohamed

    ReplyDelete
  11. Minat jugak, tapi kat Melaka ni susah betul nak jumpa makanan korea yang halal. Kalau kimchi pun buat sendiri je >o<

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
  12. Sally dan Korea berpisah tiada ! Hahah !

    ReplyDelete
  13. Salam singgah sini dik sally....akak tak pernah pun makan makanan korea...

    ReplyDelete
  14. kita pun suka tp tu la.. kne tggu gaji baru la bleh g mkn.. hehehe..

    ReplyDelete
  15. I love korean food too. pedas dan sedap

    ReplyDelete
  16. Makanan korea sedap! Siqah paling suka sindobu jaegae. Entah betul ke tak ejaan tu? Haha. Makan dengan nasi panas. Fuhh tak pandang lain dah. Hee

    ReplyDelete
  17. kitew pon suka makan ;)
    tak kisah pon , asal bersih dan halal gitew

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!