Sally dan Korea berpisah tiada.

10:22:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments




Sally dan Korea berpisah tiada.

Orang lain sibuk dengan rendang, Nasi Dagang, lemang, daging korban...yang Sally boleh menghadap makanan Korea..hahahaha...bukannya apa..kadang-kadang tu mmg tak boleh nak tahan...Bila dah mengidam tu dah mmg tahap kena cari terus, takde tapi-tapi dah!

Menu kat atas ni ialah Dolsot Bibimbap dan Yuk Gae Jang...Menu ni mmg favorite Sally kalau Sally kesini...Kalau korang nak cuba makanan Korea, korang boleh ke Ampang Point, cari kedai yang bernama Gomonae...kat situ ada macam-macam jenis menu masakan Korea yang korang boleh cuba...Kalau nak beli kimchi pun boleh, dan jangan lupa cuba teh jagung dorang tau...sedap! :)

You Might Also Like

30 comments:

  1. terliur terliur, btw selamat hari raya kak sally!

    ReplyDelete
  2. korean food mostly healthy kan.
    that's why ke cik sally minat sangat?
    ^)^

    ReplyDelete
  3. Teh jagung? I wonder macam mana rasanyer 😊

    ReplyDelete
  4. jarang dah lepak AP. kalau dulu balik sekolah je mesti pergi sana >,<

    tak pernah lagi rasa masakan korea. takut tak boleh masuk je .

    ReplyDelete
  5. Lupa nak ckp smlm, Ain ajak pegi Gomonae...dia teringin nak makan jjampong

    ReplyDelete
  6. Memang boleh jadi orang Korea la Sally ni.. hehe

    ReplyDelete
  7. Haaa fe tak boleh lah bibimbap tu. Macam manis je ayam dia. Ke dubu-dubu punya memang tak sedap? Hmm..

    ReplyDelete
  8. Sedappppp nya nampak. Taste kita samalah Sally. Hehe...

    ReplyDelete
  9. Hoiss sodap ke makanan korea?? Lea tak penah cuba agik takat ni.. Nampak cam best tapi takut tekak tak boleh terima lak.. hehe..

    ReplyDelete
  10. sedapnya haiiiii ! saya suka sangat bulgogi hehe

    ReplyDelete
  11. Seriously dalam wishlist Yura skrg ni! Ommo mengiurkannnnn~

    ReplyDelete
  12. Betul, sama mcm saya pun. Sejak terjebak dengan kpop dengan kdrama, terus addicted dengan korea terutama sekali kimchi sampai mak pun marah :D

    ReplyDelete
  13. nak try la pulak makanan sini, selalu pergi makan seoul garden jer

    ReplyDelete
  14. Masakan korea Kaklong pernah makan cuma kimchi je, tu pun tak sedap..
    Nak cari juga yang sedap..
    Nanti balik kampung bole la singgah Ampang cari kedai ni.,,

    ReplyDelete
  15. nampak macam sedap tapi tak tau laaa tekak kite ni leh telan ke idokkk.. hihi

    ReplyDelete
  16. Tekak Korea sangat ni. Hahaha ! Nani tak berapa sangat kalau jarang jarang makan ok lah :D

    ReplyDelete
  17. saya first time makan makanan korea masa pergi Seoul Garden.akk penh pi sana?mahal memang mahal..but satisfying :D

    bab makan sume nk puas hti..hehhe


    #supportgiveawaysally

    ReplyDelete
  18. sedapnyaaa nampakkkk.. terliurrrr.. ~

    ReplyDelete
  19. akak try ah Eid Halal kat Bangi...sedap sebab kite dh try last week

    ReplyDelete
  20. best nampak makanan kat sana. tp xtahu ngam tak ngan lidah kita yg malaysian ni kahkah

    ReplyDelete
  21. busyra susah skit nak makan makanan mcm ni. tp kali ni tngok gambar dlm blog sally ni. mcm sedap pulak. hehe

    ReplyDelete
  22. Sally memang haha mula2 jumpa blog sally dulu selalu nampak sally up pasal KPOP :P

    ReplyDelete
  23. kimchi PG da try. mmg sedap. ada kawan offic PG kata masak nasi goreng campur kimchi pun sedap juga ;)

    ReplyDelete
  24. Eh, samalah.. Kite pon suka makan makanan korea.. Selalu makan pon bibimbap la.. Nyum2! Lambatnya habis pantang.. Lepas pantang nak ajak hubby gi food huntinglah.. Hehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!