Nur Batrisyia MSN 1st Birthday!

12:14:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments


Diam tak diam, anak buah Sally dah masuk umur setahun dah...Minggu lepas sempat jugak la buat majlis harijadi dia yang pertama...walaupun ayah dia takde sebab kerja, acik acik dia jela yang excited...Awal-awal lagi kakak Sally dah cakap nak buat tema Doraemon, ye...Doraemon...bukan sebab Sally okay...kakak Sally yang nak tau!

Rata-rata friends kat Facebook cakap Sally yang pengaruh kakak...

I is rasa macam difitnah, hokay!

Hahahahaha...Jadinya semuanya cuba jugak adakan Doraemon...Sally cuba cari party kits yang berunsurkan Doraemon, tapi macam susah sikit nak jumpa...jadinya beli jela apa yang ada...Kakak Sally pulak busy nak sugar cookies, jadinya Sally la mangsa kena buat...sebab dia tgh sibuk masak dengan mama...


Malam sebelum tu dah siapkan goodies untuk kanak-kanak...Nasib baik jugak buat tak banyak...kalau tak mesti lagi banyak keja Sally...belum masuk lagi dengan nak membakar cookies lagi...Nasib la anak buah baru je sorang...so, boleh la melayan!


 Haaa! Ini la kek Batrisyia...Hahahaha...disebabkan tema kepada birthday party ni ialah Doraemon, jadinya kek pun kenalah Doraemon kan? Comel gila kek ni...Kalau korang nak tau, kek ni hasil kerja tangan daripada Catherine Cakery. Ini kali ketiga Sally dapat rasa hasil tangan daripada mereka ni...tak pernah Sally tak impress dengan hasil mereka...Setiap details yang ada kat kek ni buat Sally excited, terutamanya kat bahagian loceng tuu...mmg sebiji macam yang betul!

Kalau korang nak tempah kek 3D macam ni, korang boleh call 012-392 1217...Sally yakin yang korang pun sama akan teruja tengok hasilnya...

Facebook : facebook.com/customisedcakesandparties


Haaa! Ni la sugar cookies yang Sally buat...okay, Sally mengaku Sally tak sempat nak buat icing dia...mmg banyak gila benda nak kena buat sampai tak sempat nak decorate cookies ni...hahahaha...tapi kira okay jugak la kan sebab masih lagi nampak bentuk muka dia kan...hihihihi..okay jugak kan? kan? kan?


Tadaaaaa...ni la birthday girl nya! Siap pakai Hanbook okay? Nasib la dia sebab dapat nanny, mama dengan cik yang gila Korea...sampai ke baju dia pun kena Korea jugak..hahahaha..Btw, abaikan muka acik ly yang tak touch-up habis tuu..penat berlari kesana kesini sebab nak bakar cookies, nak pick-up cake dia...macam-macam lagi laaa....


Dah alang-alang beli cake, siap pawww kat nanny Batrisyia kek cheese durian! Hahahaha...Nasib la walaupun Batrisyia tak makan kek, acik ly dgn mama, pak long dengan pak ngah dia boleh habiskan kek ni..hahahahaha...Believe me, Secret Recipe punya DURIAN CHEESECAKE is awesome!

So, that's how her birthday celebration turn on...mmg agak santai dan tidak berapa meriah, sebab banyak benda yang jadi before that..tapi overall, masih lagi best...InsyaAllah tahun depan kita buat yang lebih baik! :)

You Might Also Like

7 comments:

  1. Oh mai!! Sugar cookies pon doraemon! oklah tuh tema doraemon. *sokong sebab suka doraemon jgk. hehe..

    ReplyDelete
  2. comel gila dia pakai hanbok gitu.. hahahaha

    ReplyDelete
  3. kalau saya ada kat situ, mungkin saya balun sekali kek cheese durian tu hahaha. happybirthday Nur Batrisyia!

    ReplyDelete
  4. Ala2..homey sangat kek doraemon tu..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!