NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine, kini di Malaysia!

7:18:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments



Sebagai peminat tegar kopi, adanya mesin brew kopi kat rumah mmg perkara yang paling bahagia...Bayangkan kita boleh buat kopi kegemaran kita kat rumah je...Cakap je nak Espresso, Lungo, Americano, Latte atau Cappuccino...semuanya boleh kita sediakan kat rumah tanpa perlu pergi ke kedai kopi.

NESCAFÉ GOLD BLEND Coffee di proses daripada biji kopi Arabica dan Robusta terbaik!

Nestle dan Nescafe baru-baru ni dah keluarkan NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine yang mana membantu kita sediakan premium coffee dengan hanya satu sentuhan...Syok kan? Sebelum ni Nescafe dan keluarkan Dolce Gusto, dan kali ni dengan pilihan yang hampir sama…dorang keluarkan NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine. NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine datang dengan dua warna yang berbeza; merah dan hitam…Sally suka warna merah!



Kalau tanya Sally, kedua-dua machine ni ada kegunaan yang berbeza…Sally suka Dolce Gusto sebab setiap capsule tu ada rasa dia yang sendiri, tapi NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine pada Sally sangat bagus sebab bagi kita rasa macam jadi barista dirumah.

Antara sebab NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine menjadi pilihan Sally:
i. 5 pilihan kopi dengan satu sentuhan - Espresso, Lungo, Americano, Latte dan Cappuccino
ii. Kita boleh buat buih susu yang cantik tanpa perlukan frother yang berasingan, untuk pilihan Latte dan Cappuccino, hanya perlu masukkan susu segar sebelum brew dan NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine akan hasilkan buih yang cantik dan sempurna!



Selalunya di rumah, Sally akan minum Iced Americano (sebab terkenangkan Yonghwa..hihi) dan juga Latte, kalau datang time rajin Sally akan olah sikit Latte Sally supaya lebih sedap dengan jadikan dia Iced Caramel Latte...Caramel ada je dijual dipasaran atau kalau rajin nak buat sendiri pun ada je resepi kat Google..

Ni ada berita baik kalau korang nak dapatkan NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine di rumah!

~ LAZADA akan melancarkan NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine pada 14 September 2016!

~ Korang boleh dapatkan NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine dengan harga pengenalan RM239 dan akan turut dapat 1 Nescafe Gold Blend 200gm Jar + 1 Nescafe Gold Blend Refill Pack

~ Dapatkan di Lazada - http://www.lazada.com.my/nescafe-barista

Haa! Kepada peminat kopi macam Sally, usah buang duit buang tenaga nak ke kedai kopi, korang pun boleh hasilkan kopi premium korang sendiri dirumah atau dipejabat. Jangan lupa dapatkan satu tau! Kat bawah ni ada video Sally guna NESCAFÉ GOLD BLEND Barista Machine..

A video posted by Sally Samsaiman (@sallysamsaiman) on

You Might Also Like

25 comments:

  1. memang sesuai utk mereka yg kaki nescafe.
    cube kalu sy, mahu dua hari x tido..
    so memang dah lama tinggal habit minum nescafe..
    nak wat camne kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally ni pulak Gee jenis tak boleh tak ambik kafein sekali pun..hahahaha...takpe..moga bermanfaat kat diri :)

      Delete
  2. Syoklah lepas ni nak minum apa pun buat sendiri aje. Heheh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh la rumah kita kalau nak mengopi..hehehe

      Delete
  3. ncik en suka nescafe.. sbb baunya sangat2 harum.

    ReplyDelete
  4. ni coffee lover suka lah ni . boleh tahan harga dia

    ReplyDelete
  5. Nak jugak sebijik macamni dekat rumah! I love coffee <3 Jealous tengok korang dapat mendalah ni T_T

    ReplyDelete
  6. tak suka sgt minum nescafe, tp pg ni tetiba rasa nak bt nescafe gold. mmg sedapp :)

    ReplyDelete
  7. Dah order tadi kat Lazada.. Xsabau nak tgu smpai ni. Hahaha...

    ReplyDelete
  8. Wah...best la ada coffee machine sendiri...x yah craving coffee mahal dh..

    ReplyDelete
  9. wahh sally pergi jugak ye event ni.. hehe.. Bestkan mesin kopi ni.. xcited nak guna.. hiks..

    ReplyDelete
  10. wah menarik.. memang kaki coffee suka sangat la kan ! :D

    ReplyDelete
  11. Kalau nk ngopi blhla Cikna me rumah sally ye lps ni...;-)

    ReplyDelete
  12. Cappuccino memang sedap.. Rasa macam nak jer nescafe blend ni :D

    ReplyDelete
  13. Eh, magiknya.. Bancuh sendiri?
    Dah ler kiter peminat kopi.. ^_^

    ReplyDelete
  14. bestnyee ada mesin nescafee ni..teringat zaman belajar dulu..kalau nak stay up tengah malam mesti cari nescafee punyee.. hihi

    ReplyDelete
  15. sekarang boleh bancuh sendiri.. nak beli satu then buat espresso sendiri tak pun caramel machiato. dah takyah pergi starbuck lagi haha ^^

    ReplyDelete
  16. saya tak pernah ada pembancuh kopi kak..maklumlah...pakai manual je mampu..heheh..insyAllah kalau dah kerja nanti barulah start nak beli itu ini

    #belanjasecawansatu? >_<
    #supportgiveawaysally

    ReplyDelete
  17. Hai lah nescafe machine! Wish to have you :)

    ReplyDelete
  18. bestnya.. nak ada satu lah kat rumah. hehe

    ReplyDelete
  19. kalau ada sebiji kat rumah ni...pergh! ;)

    ReplyDelete
  20. Memang berbaloi dapatkan 1 kat rumah....pehhh pekena white coffee memalam hari....

    ReplyDelete
  21. bestnyaaa... dia punya susu tu naik mcm magic.. ahhahahahah

    ReplyDelete
  22. Menariklah benda ni.. Peminat kopi kena beli nih..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!