Wednesday, August 24, 2016

Autumn in Melbourne 2016 | Twelve Apostles




Finally!

Sampai jugak entri yang paling Sally nak share dengan korang...Twelve Apostles ni merupakan tarikan utama kalau kita berkunjung ke Victoria..Twelve Apostles ni merupakan kumpulan batu kapur yang berada di kawasan perairan Port Campbell National Park...

Walaupun dinamakan Twelve Apostles, sekarang ni hanya tinggal lapan sahaja batu kapur sebab batu yang kesembilan dah lenyap dek kerana ombak pada tahun 2005 (Wikipedia)...



Suka betul Sally dapat kesini...Mmg excited sama macam nampak CNBLUE..hahahaha...kaitan sangat kan..LOL...Overall, ibu pun suka sangat dapat kesini...dia asyik cakap cantik cantik sejuk cantik...hahahahaha...Bila menjelajah masa tgh musim luruh ni mmg cuaca agak sejuk dan juga sering/kerap hujan...Mungkin sebab perubahan cuaca...





Twelve Apostles!!!







Kalau korang ke Victoria, jangan lupa masukkan Twelve Apostles dalam itinerary tau! Twelve Apostles terletak 275 km daripada bandar Melbourne, lebih kurang 4 jam perjalanan sepanjang Great Ocean Road.

visit12apostles.com.au

7 comments:

  1. Cantiknya tempat, bila nak bawa Azwar g sana.. ;)

    ReplyDelete
  2. Cantiknyaaaaa...
    pejam mata...membayangi diri ada dekat sana...Zzzzzz.. :P

    ReplyDelete
  3. Cantik nyer dik! Bertuah awak dapat jejakkan kaki kesana.

    ReplyDelete
  4. Eh? Bila masa awak sampai Ostolia ni Sally oiiii....tetiba pulak kat 12 Apostles. Nampak sangatlah dah lama tak ke sini ye

    ReplyDelete
  5. Waaa... Beruntungnya sally.. Dpt jejak kaki dinegara orng..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite and hopefully, all the information is useful to you and don't forget to come again! Much love!