Autumn in Melbourne 2016 | Queen Victoria Market; Shopping!

9:48:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments



Hari kedua dekat Melbourne sangat la tidak produktif, Sally dah bangun awal tapi ibu keep tidur dan tidur sampai petang...wehhh...Ikut hati nak je tinggal tapi kesian pulak...Jadinya hari kedua Sally sempat ke Queen Victoria Market je untuk shopping!

Rasanya korang mesti tau, kalau ke Melbourne..tempat yang paling berbaloi untuk beli souvenirs adalah kat Queen Victoria Market...Daripada hotel Sally, Sally just kena naik tram dan turun kat stesen Queen Victoria Market..tak jauh pun...kalau jalan pun dalam 15minit laa...tapi kan tram free, so...why bother?



Ada macam-macam benda kat Queen Victoria Market...daripada barang basah sampai barang kering, souvenirs, barang kelengkapan rumah, baju daripada segala jenis fesyen..dan macam-macam lagi...mmg best shopping...tapi korang kena check dulu tau bila hari yang dia bukak...Sally pun tak ingat laa..hahahaha...dan ada certain hari barang dia akan murah, so kalau nak beli souvenirs..pastikan datang pada hari yang betul...macam Sally beli T-Shirts pada hari kedua ni, dapat $4 sehelai, datang balik lagi sekali on different day...kena charge $20 UTK 3 HELAI...mahal okay!



Sally cadangkan kedai seorang uncle cina tu...dia jual murah sikit kalau korang nak beli fridge magnet ke, keychain ke kan...dekat dia dapat jugak la murah sikit...dan yang penting sekali...shopping ingat la esok lusa masih ada...hahahahaha

 Happy shopping! :)

You Might Also Like

4 comments:

  1. Singgah pagi ♥
    kalau akk yg shopping...xde nya nak cari esok lusa..hahaha

    ReplyDelete
  2. Alahh produktif gak lah tu sebab berjalan ke Queen Victoria. Ehehehe.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!