Autumn in Melbourne 2016 | Departure

3:48:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


Perghhh...Akhirnya, mood nak menaip entri travelogue ke Melbourne telah datang kejiwa..tapi dukacita dimaklumkan, Sally pergi kali ni dengan otak yang kosong...I mean I got zero knowledge about Melbourne, as I'm not really put Melbourne in my travel list..but Allah always The Greatest Planner and here I am...Jadinya jangan expect nak dapatkan info yang berkaitan dalam trip ni sebab ni kategori Sally redah je asalkan sampai..hahahaha...

Departure date tu Sally saje ambil masa malam supaya Sally dapat sampai ke sana pada waktu pagi dan teruskan perjalanan...Seperti yang korang tahu, Melbourne dan Malaysia ada perbezaan masa 3 jam...Jadinya Sally sampai kesana tepat jam 8.20pagi waktu Melbourne..


Maafkan jela muka masing-masing tu...Flight kami pukul 11.30malam waktu Malaysia...Sally pulak masih lagi kerja sebelum flight malam tu...pasal tu la dengan muka kosong, lesu tu masih lagi nak ambik gambar kan...Hahahaha..biasa la kan...typical Sally yang suka kamera...

Masa dalam flight tu Sally duduk bersebelahan dengan ibu, tapi lepas beberapa ketika tu perempuan yang duduk kat sebelah ibu tukar kebelakang...Ini kes tak nak bazir duit pilih seat la ni..hahahaha...lepas tu dah naik baru sibuk nak tukar seat, jadinya itu 3 seat Sally dengan ibu je yang occupied...Selesa gila tidur siap bersila kaki ke atas weh!


Walaupun nak ke Melbourne, darah Korea dalam diri Sally ni masih lagi menebal...jadinya kat dalam flight makan Bibimbap wehh! Bibimbap! hahahaha....Untuk ibu Sally kekalkan darah melayu dia, bagi dia makan Nasi Lemak Pak Nasser tu...Nasib la sedap tauu....lepas ni nak makan ape pulak eh masa naik flight..hmmm

Masa Sally ke Melbourne, dah masuk hujung autumn...silap jugak sebab pilih bulan May sebabnya bila hujung autumn selalunya akan kerap hujan...dan, yes..mmg hujan kerap masa Sally kesana...tapi dalam hujan tu pun, Sally redah jugak berjalan..hahahahaha...

Alhamdulillah, selamat sampai pukul 8.20 pagi...dalam banyak-banyak negara yang Sally dah pergi, Sally rasa Australia sangat la strict...nak masuk dalam negara dia mmg ada macam-macam jenis pengawasan...siap ada anjing pengesan lagi kot...Sally puas elak...tapi Sally takde la ambik gambar...kang elok ada yg keluar secara selamat, kena tahan pulak..hihihi


So, HELLO MELBOURNE!

-to be continue-

You Might Also Like

13 comments:

  1. Akhirnya.. Up juga entri sally ke melbourne 😊

    Darah korea rasa tak akan luput dalam diri sally. Bibimbap di mana-mana saja nanti kang. Hee. Can't wait to read your next entry sally! Seronok baca kisah orang pergi bercuti. Siqah yang baca terasa macam pergi sekali.. 😁

    ReplyDelete
  2. Hello melbourne! Tak sabar nak tgk autumn nih! Hehe

    ReplyDelete
  3. cepat update.. tak sabar nak tgk!!

    ReplyDelete
  4. Wah tunggu next entri ni Sally... :)

    ReplyDelete
  5. Wow, bestnya Sally travelling!

    ReplyDelete
  6. sayangnya selalu hujan pulak. tak sabar nk tunggu next entry!

    ReplyDelete
  7. eh...ciput pulak entry nie...
    baru nak masukkan jiwa holiday melbourne..
    dah abis..hahaha :)

    ReplyDelete
  8. Hi sally , =) bestnyaaa ke Melbourne ... Wishlist nadia nak ke Melbourne sebab ramai kawan kata lawa scenery sana ... Can't wait to read all your Melbourne entries =)

    ReplyDelete
  9. Oh lupa pulak, minat makanan korea jugak ek... Yeay!!! High 5!! =)

    ReplyDelete
  10. Patut la kulit cantik macam orang korea suka makanan korea hehehe... Wah best dah sampai ke melbourne kita entah bila. Hope ada rezeki berjalan ke negara orang.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!