Cari samgak-gimbap jumpa Onigiri, boleh laaa!

8:56:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments



Kalau bercakap pasal makanan Korea, Sally ni mmg macam pantas sikit...Kalau korang nak tau, Sally mmg betul rindu suasana Korea...mana tak nya kan...dah hampir 3 tahun yang lepas Sally ke sana...selepas tu ke tempat-tempat lain...lama-lama rindu dengan tempat yang dah pernah kita pergi...

Kadang bila nampak 7-Eleven je teringat...sebab masa g Korea dulu pun...pagi sebelum ke mana-mana sure akan singgah untuk cari sarapan...angkut samgak-gimbap, susu pisang baru jalan! Hahahahaha....

Haritu masa g 7-Eleven, jumpa Onigiri...alaaaa...padahal benda yang sama je pun tapi nama je lain..hahahaha...kalau kat Jepun akan panggil Onigiri, kalau kat Korea selalunya panggil samgak-gimbap ataupun "triangle rice ball"....

Tapi Malaysia punya kedekut sangat la Tuna yang dia bagi...hmmm...

You Might Also Like

5 comments:

  1. xpernah try, dia bungkus mcm dodol je,,hehe,,nti kena try ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde nya dlm Malaysia jual dodol besar mcm ni..

      Delete
  2. eh dah 3 tahun eh? cepatnya
    bestnya ada jual kimbap/onigiriii. 7E dkt dgn rumah saya tkde pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahun ni dah tahun ketiga dahh...lama gila kann..hmm..tgk kawasan jgak rasanyaa

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!