Starbucks Coffee Spring/Sakura/Rose of Sharon Collection, menangis tgk harga!

2:01:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Sally punya minat ni semua lebih kepada mengumpul; poskad, keychain, fridge magnet, kadang tu paperbag pun kumpul...tak paham dengan diri sendiri...hahahaha...Sally mmg biggest fan of Starbucks...Regardless the Israel things, I just enjoyed the coffee actually....Cut off that part, yang Sally nak cerita..Sally pun mmg suka kumpul tumbler...

Dalam blog ni jarang sebenarnya Sally cerita pasal tumbler sebab Sally takut orang akan mengata...Kalau orang yang jenis mengumpul tumbler yang official, they will know the price of that thing is quite high...Tumbler Sally mostly Starbucks punya sebab Sally suka beli kat negara-negara yang Sally travel...plus ada yang official dan unofficial merchandise CNBLUE & Doraemon...Yang lain rasanya belum pernah beli laa...

Starbucks - CNBLUE - Doraemon

Walaupun banyak collection tumbler, pi Starbucks tetap tak bawak tumbler eh...Sayang nak guna..hahahaha...Errr...tumbler Sally semua ada dalam almari kaca ibu..hihihi..Berbalik kepada tajuk kita, Sally sebenarnya tgh usha Starbucks Coffee Spring/Sakura Collection punya tumbler...Actually, Valentines punya dengan Spring tak jauh beza sangat...In fact kalau nak bezakan Spring dengan Sakura pun lebih kepada warna dia...


Korea (2016 Starbucks Coffee Spring Collection)


2016 Starbucks Coffee Sakura Collection

Sakura Collection boleh dapat kat mana-mana Starbucks kat dalam Asia ni, tapi sayangnya yang warna hitam tu tak masuk Malaysia..agak limited sebenarnya...Even kat Singapore pun masuk sikit sangat...dah sold out pada hari pertama dia keluar pun...Last choice nak kena cari kat Hong Kong atau Taiwan, Taiwan mungkin la ada...sebab sana banyak coffee house, so..ada la peluang....


2015 Starbucks Coffee Sakura Collection

Tapi...tiba-tiba nampak koleksi "2016 Rose of Sharon Collection" yang hanya terdapat di Korea....


2016 Rose of Sharon Collection

Rose of Sharon Collection ni hanya akan ada di Korea...1 Mac di Korea merupakan hari kebangsaan mereka..kiranya "Korean Independance Day" dan collection ni akan keluar pada bulan Mac setiap tahun...tapi setiap tahun akan datang dengan design yang berbeza...Tahun ni, design bunga "Mugunghwa" atau dalam English kita panggil "Rose of Sharon" macam kat atas ni laa... Oh, untuk pengetahun korang...Bunga "Mugunghwa" ni merupakan bunga kebangsaan Korea, jadinya sebagai tanda menyambut Hari Kemerdekaan Korea, koleksi ni dilancarkan di Korea...



Range harga untuk setiap koleksi ni berbeza...biasanya dalam lingkungan RM60-RM120 mengikut saiz, design dan jugak se"special" mana dia dalam koleksi tuu...haihhh...menangis rasanya tengok harga kat Starbucks...Sally rasa maybe kali ni tak beli kot mana-mana Spring/Sakura Collection, tapi untuk Rose of Sharon Collection tu mungkin jela..mungkin akan beli...hahahaha...

Sape nak g Korea oiii! Nak kirim! :P

You Might Also Like

11 comments:

  1. adik dok usha kat singapore pun dah habis..beli atas tangan weh..lagi mahal..tapi...akak pun tak dapat beli..

    ReplyDelete
  2. ish...sangat cantik, saya pun pengumpul starbuck tumbler

    ReplyDelete
  3. amboiiiii....
    bukan main adik akak sorang nie....

    ReplyDelete
  4. cantik gile dahla pink pulak tu geramm iolss

    ReplyDelete
  5. nak menangis tengok sebab sakura collection tu cantik!

    ReplyDelete
  6. tadi ada pegi starbuck. tumbler dia semua cantik2 tapi harga mahal gilosss huhuhuh

    ReplyDelete
  7. Cantiknya design dia! Starbucks dekat sini tumblers dia semua tak cantik. hahahahaha

    ReplyDelete
  8. collections starbucks semua lawa2!

    ReplyDelete
  9. menangis tengok design, menangis tengok harga, menangis kalau Sally beli tapi x melanjewww hakak :p

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!