Boleh gila dengan UiTM Shah Alam ni...

10:56:00 AM Sally Samsaiman 25 Comments



Macam ni la keadaan Sally sekarang!

Sumpah rasa nak gila dengan UiTM Shah Alam ni...Kalau korang yang familiar dengan mode pembelajaran e-PJJ, mesti tau yang biasanya kelas dijalankan kat INTEC Seksyen 17...tapi bermula tahun 2016 ni...kelas dah ditukar ke UiTM Puncak Alam...

Haihhh...nak ke UiTM Shah Alam tu pun Sally dah rasa jauh sangat...ni kan pulak nak ke Puncak Alam...dah la Sally ni takde transport...Selalu mmg naik tren je ke kelas...turun kat KTM Padang Jawa tu dah dekat sangat dengan kelas kat INTEC Seksyen 17...

Ya Allah...dugaan betul nak dapatkan sekeping ijazah ni...dah la berbaki 2 semester lagi...macam mana nak g kelas...macam mana nak gi final exam...macam mana nak jumpa lecturer untuk Industrial Training Project Paper lagi...dah la banyak kali kena jumpa lecturer nanti...entah jadi ape la...2016 yang penuh dugaan sungguh....harap-harap Allah permudahkan segalanya untuk Sally menimba ilmu....

Kalau korang ada suggestion macam mana Sally nak ke Puncak Alam, boleh la komen eh...harap sangat dapat beberapa solution...buntu dah rasa...

You Might Also Like

25 comments:

  1. sobs~ puncak alam jauh kottt ke ulu banat sana...huwaa kene ade transport baru bleh kesana...sobs~ takde kwn ke dik yg belh pegi balik sama?? jauh kottt kalau balik ptg susah nyer la haiii..or else uitm xde buat carterd bas ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe kak...takde la ni kak...kawan sally pun ada yg nak stay kat rumah sedara mara kalau ada kelas...takkan la sally nak ikut sekali pulak dahhh?

      Delete
  2. alahai..dugaan betul kan sally..kalau naik cab mahal sangt ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahal jugak kak...estimate masa nak g sana tuu 30km lebih...naik teksi mau meraung Sally kak oii....tu pun kalau dari Shah Alam

      Delete
  3. Sally naik train sampai bt 3 then naik cab ke puncak alam.... tak jauh sgt,,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sheila jangan buat lawak...Puncak Alam kot...kalau dari Batu 3 almost 30km...bukannya kat seksyen 2...hmmm...

      Delete
  4. Allah. Semoga dipermudahkan semua urusan Sally.

    ReplyDelete
  5. sabar yer sally..moga ada hikmah dsebalik kesusahan ini...

    ReplyDelete
  6. alamak. macam mana nak membantu sally erk. PG tak tahu keadaan jauh tempat sally tu nak pegi macam mana. but mungkin, sally boleh cuba cari kereta sewa, mean yang boleh sally sewa selama sebulan macam tu, depends la berapa lama sally nak pergi kelas kan, then deal dengan orang kereta sewa. kena deal awal-awallah. tak tahu apa akan jadi dimasa hadapan kan T_T senanglah kalau dapat, tinggal hantar dan ambik sally habis kelas. harap membantu la :)

    ReplyDelete
  7. Puncak Alam memang dah jauh sangat tu >.<

    ReplyDelete
  8. moga semuanye dimudahkan ye..sy pun x tau sgt area tu..cdgn yatie kat atas tu mcm ok gak..

    ReplyDelete
  9. amak kak MV tak dapat membantu..medoakan semoga sally dipermudahkan untuk meyelesaikan masalah ini

    ReplyDelete
  10. Memang susah nak ke sana kalau takde transport.. dulu Puncak Alam tu laluan harian akak..

    ReplyDelete
  11. Ada bas rapid KL ke sana rasanya..selalu nampak tapi xsure bas no berapa.

    ReplyDelete
  12. Alamak. Saya yang duk subang bestari ni je pon dah rasa malas nak ke sana. Tapi ada tu bas.. dah try cek route kat laman RAPID KL?

    ReplyDelete
  13. saya taktau nk suruh kak sally bersabar ke apa, sebab kalau saya jadi kak sally saya pun mengamuk jugak.. lagi2 nak tinggal 2 sem je kan, takkan nk pindah2 kelas pula. puncak alam jauh kott. memang takde cara lain selain kena cari transport :( kalau nak harap bas mmng takleh saya rasa..

    ReplyDelete
  14. Ya Allah...sabar ya Sally...nak suggest pun tak tahu...PC doakan Allah permudahkan setiap urusan Sally menuntut ilmu ya...

    ReplyDelete
  15. sabar ya..semoga dipermudahkan semuanya..inshaa Allah..

    ReplyDelete
  16. uitm baru tu..Fiza baru je lalu hari tu.. tpt cantik tp mmg jauh sally.. semoga dipermudahkan..

    ReplyDelete
  17. weh..... jauh tu kak sally TT_TT
    alaaa pastu caneeeeeeeeeeeeeeeeeee :( nooo. it's okay kak! moga allah permudahkan urusan dunia and akhirat kak! <33333

    ReplyDelete
  18. Semoga dipermudahkan urusan Sally dalam menuntut ilmu. Tak tahu nak kata apa dah... kalu dah macam tu kena ikut jugak kan... huhuhu

    ReplyDelete
  19. hehe ingatkan sesat dlm uitm shah alam. *tak pernah pergi sana lagi

    ReplyDelete
  20. Saya student epjj sem 1 sept 2016 ni.. saya pun xde transport juga..

    Saya stay bajet hotel kat shah alam seksyen 7 ni hari sabtu, then awal pagi saya gerak amek bas u90(753) ke uitm puncak alam.. rm2 tambang...

    Kalo balik pulak saya amek uitm p.alam bas rapid u90(753) ke seksyen 2, then amek bas free tu ke ktm shah alam.. n balik ke serdang..

    Kalo rajin nak gerak awal pagi boleh la kot.. saya x rajin nak travel jauh.. jd stay shah alam je one day before

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!