Lobster, udang dan ketam segar di The Manhattan FISH MARKET!

2:08:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Makanan laut ni memang best kalau makan dalam keadaan segar, kalau udang sotong ikan tu mudah la kita dapat...tapi kalau nak makan yang sedikit rare, yang selalu ada di restoran seafood tapi kebanyakkannya tidak halal (restoran) dan menunya tak dapat kita cuba kan...Rasanya rata-rata korang tau pasal The Manhattan FISH MARKET..Sally kalau nak makan makanan laut, means yang grill or yang simple punya...Sally akan kesini...


Segah namanya, The Manhattan FISH MARKET mmg terkenal dengan misi mereka untuk menyajikan kita dengan makanan laut yang segar dan rare...harini Sally nak share dengan korang makanan laut yang ada...semuanya berenang jauh tau nak sampai Malaysia ni..hihi


Lalu depan The Manhattan FISH MARKET ni...elok je berkumpul lobster, udang dengan Spanner crab kat depan pintu masuk...semuanya fresh dan besar-besar...Harga makanan laut kat sini bukanlah kategori murah, tetapi harganya berpatutan...

Bos kata, "kita tak jual makanan murah dekat orang...kita mesti makan benda elok.."


Bila kita makan seafood kat The Manhattan FISH MARKET, Sally suggest korang cuba Citrus Mint ni...rasa dia mmg fresh...masam manis tapi ada rasa pudina...mmg potong habis kolesterol..hahahaha...biasa laa...bila dah makan premium seafood...tau-tau jela kannn...dalam gambar ni cawan dia kecik je kan...sbb ni promo...kalau sebenarnya cawan dia tinggi..puas!



Di The Manhattan FISH MARKET, korang jangan pulak mintak lobster masak sweet and sour pulak...kat sini...mereka hanya grill / kukus...dan akan disajikan dengan satu daripada 4 pilihan sos yang korang boleh mintak...untuk lobster ni...Kami cuba 3 jenis sos sahaja, Honey BBQ Flaming Sauce, Ebiko Flaming Sauce & Spicy Flaming Sauce...



Yang ini King Crab...Nama dia diambil sempena badan dia yang berduri tuu...nampak berduri kan...tuu yang dipanggil King Crab...Kalau disuruh pilih antara Spanner, King atau French crab...Sally prefer King Crab...sebab isi dia yang pejal dan manis...nak makan pun senang sebab setiap inci badan dia ada isi...huwaaaa...terliur pulak!


Yang besar ni Spanner Crab...Spanner Crab ni pun banyak isinya...cuma isi dia lebih hancur tak macam King Crab...isi dia rasa sedikit tawar tapi lemak...makan sekor ni mau kenyang setahun! Hahahahaha...Untuk Spanner Crab, ada dua pilihan sos yang korang boleh makan...sama ada garlic butter atau spicy dip...Sally suka makan dengan spicy dip...sebab dapat rasa pedas, masam dia...



French Crab atau kehhtaamm peraangggcisss...amboi nama dia..hihihi..ketam ni sangat sesuai kalau korang jenis suka makan telur ketam...serius mmg banyak sangat telur dia...tapi kalau korang tak suka bau yang hanyir, Sally tak suggest korang rasa...macam Sally takpe...dia telan segala benda walaupun kayu cicah Nutella..hihihi...



Untuk peminat udang...Sally rasa korang mesti suk atgk harga dia...walaupun nampak macam mahal...tapi bila korang rasa manis udang sebab makan yang fresh...korang mesti tutup mata punya...sedap sangat...untuk perasa dia...Sally suka nak suggest Garlic Butter atau Cajun Spice...the best flavours so far!


Yang ni orang makan lobster, udang, ketam tadi..muka ada sinyum sambil pegang lobster seekor tanda lobster ni dia punya..hahahaha...okay, sekali lagi...kalau korang nak makan makanan laut premium seperti lobster, udang, ketam (King, French, Spanner)...korang kena datang ke The Manhattan FISH MARKET!

Segar dan harga berpatutan!!

Website : www.manhattanfishmarket.com
Facebook & IG : MFM.My
Twitter : @MFMMalaysia

You Might Also Like

11 comments:

  1. Sedapnya lobster tu...teringin nak makan :)

    ReplyDelete
  2. Akak suka semua yang dia atas..lagi suka kalau Sally yang belanja...

    ReplyDelete
  3. selalu nak cuba ni tapi tak tercuba pulak. ketam dengan lobster dia memang serious nampak sedap

    ReplyDelete
  4. Mampu tengok je Sally oiii...hahhahaha

    ReplyDelete
  5. I don't know about the taste but based on your photos that Mr Lobster aka Mr Lobs look so good !! . I feel like that I want to go to Manhattan . Manhattan ? Haha I means This Manhattan restaurant that based in Malaysia . Kalau Manhattan USA betul . Mmg jawapannye dapat kaki Mr Lobs je la . Haha Btw Thanks for sharing :D

    ReplyDelete
  6. ya allah...nampak sedap giler lobster itu....harus kena terjah ni...kena bawa satu famili baru meriah

    ReplyDelete
  7. Nampak sedap tapi mampu tengok je..hehe..harganya kalau pada saya kategori mahal..tapi air tu nampak sedap..saya suka air yang ada rasa mint2 ni..

    ReplyDelete
  8. nasib baik dah lunch, kalau tak memang keluburan baca blog Sally nih..haha.akak pun suka manhattan fish ni..sedap!

    ReplyDelete
  9. Hari tu nak try lobster tu tapi takde sape pun nak ikut saya pergi makan dekat sini. Terpaksalah tangguhkan niat saya tu.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!