My kind of birthday celebration.

5:11:00 PM Sally Samsaiman 40 Comments


Hahaha...ada yang bertanya kenapa dengan 16th November..?

Yup...birthday Sally...dah masuk 25 tahun dah tahun ni...Alhamdulillah...masih Allah panjangkan masa untuk bertaubat...Sebenarnya semalam bukanlah Sally lupa secara total yang semalam hari lahir Sally tapi Sally rasa macam tak rasa nak celebrate pun...

Rasanya dah hampir 4-5 tahun Sally tak pernah ada birthday celebration...hahahaha...orang wish pun takde sape lagi nak celebrate kan...hihihi...Selalunya orang yang akan wish mama dan beberapa orang rakan...Ibu jangan cakap laa...dia mmg tak pernah ingat...Bila dah masuk tahun baru nanti dia wish laa kot....Adik beradik Sally pun bukannya jenis mengingat...dorang punya birthday sendiri pun kadang ingat kadang tak...

Bila kita meningkat dewasa ni...Tak banyak yang kita boleh harapkan...Tak semua orang akan ingat hari lahir kita walaupun kita ingat setiap satunya...itu lumrah kehidupan la bagi Sally...tak ada yang perlu di kesalkan...Kalau awal-awal dulu mmg Sally terasa hati...Mau taknya...sepanjang hari menunggu tapi takde satu pun wish...Happened once in 2012...Time tu mmg sedih gila...Ooo...btw, Sally mmg hide birthday Sally di Facebook...Jadinya orang tak tahu...I was hoping they would remember but like I said earlier, we can't expect more from people...

Tak teringin ke ada birthday celebration..?

Bohong la kalau Sally kata tak nak kan...Manusia kot...sesekali mestilah nak diraikan...Sally selalu nampak orang update yang parents, adik beradik dorang bawak keluar makan...Tak kurang yang kawan-kawan dorang celebrate dengan belon, dengan kek, hadiah...Belum masuk yang update dapat hadiah itu dan ini daripada keluarga, kawan, buah hati masing-masing...

Nak tapi realitinya, Sally sebenarnya takde orang yang nak buatkan semua tu..hahaha...Kawan-kawan Sally punya gaya simple je...Datang office, lepak mamak makan maggi goreng masa lunch time...hahaha...I guess that's how they show their love and friendship...As for my family, hmmm....Just forget it...LOL


So, that's how my birthday goes years by years...Nothing special...but, who cares?

You Might Also Like

40 comments:

  1. wahhh,,, Alhamdulillah :D
    happy belated birthday sally ^_^

    ReplyDelete
  2. Tapi, kadang-kadang bila orang ingat rasa macam dihargai kan hehe :) Happy belated birthday ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. well, yang kadang-kadang tu paling masalah...hahahaha...jarang sangat jadinya!

      Delete
  3. Happy Belated Birthday Sally Samsaiman...

    ReplyDelete
  4. hepi bday =D murah rezeki selalu

    ReplyDelete
  5. Happy birthday sally..moga sally sntiasa d murahkn rezki amin...Lya first time husbnd sambut birthday thn ni..syukur ada juga yg ingt kn hihi trharu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...Thank you Lya..hihihi..syukur ada suami yang ingatkan :)

      Delete
  6. happy belated birthday kak sally! at least ada kawan office yg ingat birthday kak sally :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mazni..hahaha..mana ada kawan office akak ingat...sorang pun tak..hihi...tu kawan akak zaman kolej dulu

      Delete
  7. Salam singgah sini dik sally..Alhamdulillah dik sally dan selamat hari lahir buat dik sally...

    ReplyDelete
  8. happy birthday sally... moga terus suksess!!!

    ReplyDelete
  9. Samalah kita kak sally. Kalau saya pnya bufday, abah sendiri pun takpernah nak wish sbb xpnah ingat. Ahhaa .. dan dah biasa kalau x celebrate pun. Takdenya nak terasa hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...kena relax jela...realiti kot...tak semua macam apa yg kita nak :D

      Delete
  10. Tak apa sally..yang penting macam mana kita memaknakan usia yang Allah pinjamkan..PC doakan sally success dalam setiap urusan dan kehidupan..dunia dan akhirat...amin..

    ReplyDelete
  11. Happy belated birthday Sally.... ehhh sebaya kita cuma Sha tua beberapa bulan (Februari) . hikss... Sama laaa kita, takde celebrate apapun... bersyukur cuma sebab masih dihidupkan hingga kini.... semoga Sally terus sukses , k ?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kita sebaya pun..hahaha...Sha baru tau ke ape neh?? hihihi...Aminnn...Thank you Sha :)

      Delete
  12. Happy belated birthday, kak Sally. May Allah bless you! :)

    Kita samalah selalu kalau birthday, takde orang ingat sangat dan takde siapa nak celebrate. Dulu sedih, sekarang dah biasa dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn...Thank you Farah...

      Hihihihi...nsib baik ada geng...ingatkan akak je yg takde org sayang neh :P

      Delete
  13. Happy belated bday Sally. Jom pergi bbw. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Aisya! hihihi...mohon ajak dengan ikhlas!

      Delete
  14. selamat hari lahir Sally.
    akak pun teringin gak nak celebarate birthday sendiri..tapi asyik celebrate dekat Mcd.Kedai mamak je..nak gak belon2 bagai kan..ala macam anak Che Ta tu..hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Afidah..hehe...ada celebrate jugak...ni kes takde celebrate lgsg neh tu yg sentap..kahkahkah

      Delete
  15. happy belated birthday kak Sally. semoga dimurahkan rezeki dan sihat2 selalu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Nina! Hehehe...aminn ya rabb (^▽^)

      Delete
  16. 25 tahun> mudah lagiiii!!! epy beltaed besday sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muda?? Ohhh! Tak kak! Dahh tuaa sangat..hahaha

      Delete
  17. hahaha kita geng la Sally.. usually mmg sedih je bab2 birthday sebab dari kecik mak ayah x ajar nak party2 bagai.. bila jumpa kawan2 la bru tau oooo kene celebrate cenggitu eh.. ttb rasa lonely.. haha..

    ReplyDelete
  18. btw awak.. happy belated birthday =) semoga murah rezeki selalu.. sihat dan kaya raya.. hehe..

    ReplyDelete
  19. Selamat hari lahir..
    Semoga dipermudahkan segala urusan dan bahaga disisi insan tersayang..

    ReplyDelete
  20. happy belatd birthday sally.. kak aiza masa remaja dulu memang gembira sangat orang sambut birthday kita.. sekarang dah tua ni rasa biasa je.. hehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!