DIY Hadiah & Cenderahati dengan Printcious.com

4:00:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments


DIY Hadiah & Cenderahati | Selalu kalau nak cari hadiah...mula la kepala ni ligan dok pikir...ape la yang sesuai untuk diberikan...Sally ni pulak jenis yang mmg susah nak beli hadiah...daripada zaman kolej lagi mmg Sally dah suka buat hadiah atau tempah something...Sally nak selalu jadi rare dan Sally nak orang yang dapat hadiah tu tak buang dan lebih menghargai apa yang Sally bagi...

Kalau zaman kolej, sebab bajet kurang...Jadinya Sally selalu DIY buat kad ucapan, buat botol lucky star dan buat keychain...tapi sekarang ni tak payah nak susah-susah dah sebab dah ada printcious.com yang boleh bantu untuk DIY hadiah!

 
Yang seronoknya ada macam-macam benda yang korang boleh DIY daripada website ni tau...Kalau macam takde idea nak buat sendiri, korang pun boleh guna any template yang dah sedia ada...Senang dan cepat sikit kan...tapi kalau Sally, Sally prefer design ikut kemahuan Sally...kan Sally dah cakap Sally suka benda yang rare kan....


Korang boleh pilih...nak design baju T-Shirt ke, mugs, bantal cushion, ada ceramic tiles untuk jadikan hiasan, jigsaw puzzles dan mouse pad! Variety sangat kan! Sally suka dengan design mug dia...banyak sangat design yang lawa-lawa dan korang hanya perlukan kurang daripada RM50 untuk dapatkan hadiah yang special buat kawan baik, tunang, pakwe, suami isteri korang...syok kan!


Satu benda yang Sally suka dengan website ni sebab mmg sangat 'user friendly'..! Interface dia buatkan kita mudah nak pilih dan cari apa yang kita idamkan...Macam kalau kita takde idea nak buat design...ada sub-categories yang kita boleh search ikut preference yang kita nak...macam contohnya kita nak design bermotifkan haiwan ke, art, business, wedding, birthday...Asalkan benda yang basic mudah je korang nak cari...Lagipun selalunya kita bagi hadiah pun untuk birthday, anniversary dan graduation je kan...Jarang la nak bagi saje-saje...

Kalau korang bukan nak bagi hadiah tapi nak buat untuk diri sendiri pun okay jugak...hihihi...Macam Sally...beli untuk diri sendiri lepas tu seronok sebab ada dapat 'parcel'...Hahahaha...tak kisah la kan...janji ada hadiah...daripada takde kan..mihmihmih....Baru la kena tagline ‘Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart’... gittew~



Hihihihi...Sally rasa nak design cushion CNBLUE laa nanti...boleh peluk CNBLUE selalu...hihihi...tak pun buat mug ke kan! Wehhh!!! Serius banyak gila benda rasa nak DIY ni...hihihi...dengan pembelian melebihi RM75 korang entitled untuk dapat free delivery tau!

Dahh...sesape rasa nak DIY tu...cepat-cepat usha website dorang tau!

Website | Facebook | Instagram

You Might Also Like

19 comments:

  1. wah..bestnya sally...boleh la nak try nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la kak...buat bantal kat dua beradik tu ke..haaa...

      Delete
  2. kebetulan tengah cari supplier...thanks Sally for sharing...

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. This izz veryy cool! Hahaha...shopping time!

      Delete
  4. Replies
    1. Boleh buat hadiah anniversary kan! (^▽^)

      Delete
  5. thanks for sharing kak. website gini lah yg kite suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem... Sbb akak pun suka website cmni! Senang dah lepas ni...

      Delete
  6. Waaaaaaaaaaaaaaahhhhhhh bestnyaaaaa >.< .. nanti nak try laaa beli utk diri sendiri .. heeeee

    ReplyDelete
  7. Sat lagi forward kan entri ni dekat my sister sebab dia memang tengah cari benda-benda macam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great! Nnt suruh dia buat extra one utk akak...mihmihmih

      Delete
  8. Wah.. Nampak menarik website ini sally.. Tak perlu lagi pening kepala nak fikir design hadiah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kak...bukan hadiah je...rasa macam nak beli semua utk diri sendiri! hihihi

      Delete
  9. woah yang tshirt tu menarik la.. nak jenguk lah..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!