Upside Down Museum, Penang

4:29:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


Dalam entry one day trip in Penang, Sally ada bagi tau nak share dengan korang pasal muzium ni kan...So, harini Sally nak share sedikit sebanyak info pasal muzium ni sambil share beberapa keping gambar kat sini...Kalau yang mana follow Instagram Sally...sure banyak dah korang tgk...so, untuk yang baca blog...ni laa gambarnya ye! 

*akan ada banyak gambar, bertabah la ye!













Dahhh...tak payah nak teleng kepala nak tgk camne rumah ni berfungsi...Hahahaha...actually muzium ni merupakan salah satu tarikan yang terbaru di Penang...Muzium ni terletak di Lebuh Kimberly, Georgetown...Walaupun pada Sally ianya sebenarnya membazir duit je...tapi untuk merasakan pengalaman yg penuh kreativiti okay laa.. 

Harga tiket:

Tickets Fee :
International Tourist :
Adult - RM27.00
Children - RM16.00
Student with student ID -  RM16.00

Malaysian :
Adult (With MyKad) - RM16.00
Children (5 - 12 Years Old) - RM8.00
Student (With Student ID) - RM11.00

Operating Hour :
Monday - Friday
8:45am - 6:30pm (Last Admission : 5.30pm)

Saturday, Sunday, Public Holiday

8:45am - 7:30pm (Last Admission : 6.30pm)

Address :
颠倒博物馆 Upside Down Museum
45, Lebuh Kimberly, 10100, Penang.

Phone Number :
04 – 2642660

Facebook :
https://www.facebook.com/upsidedownmuseum
- See more at: http://pinkypigletland.blogspot.my/2015/08/upside-down-museum-penang.html#sthash.HEFBsZ8o.dpuf
Tickets Fee :
International Tourist :
Adult - RM27.00
Children - RM16.00
Student with student ID -  RM16.00

Malaysian :
Adult (With MyKad) - RM16.00
Children (5 - 12 Years Old) - RM8.00
Student (With Student ID) - RM11.00

Operating Hour :
Monday - Friday
8:45am - 6:30pm (Last Admission : 5.30pm)

Saturday, Sunday, Public Holiday

8:45am - 7:30pm (Last Admission : 6.30pm)

Address :
颠倒博物馆 Upside Down Museum
45, Lebuh Kimberly, 10100, Penang.

Phone Number :
04 – 2642660

Facebook :
https://www.facebook.com/upsidedownmuseum
- See more at: http://pinkypigletland.blogspot.my/2015/08/upside-down-museum-penang.html#sthash.HEFBsZ8o.dpuf


You Might Also Like

17 comments:

  1. ruginya tak singgah masa pegi Penang hari tu...

    ReplyDelete
  2. Mcm ala2 umah trbalik kat cne la juga ni..teleng kpala nengok sally da trlabik hhahaha

    ReplyDelete
  3. Macam best je..
    Cam kat sbah..
    Boleh try pi melawat nie...

    AM nak ajak..

    Follow blog AlongMisuari

    Artikel TERBARU AM
    Jom memriahkan GA cik en yang bernilai lebih dari rm1K Give Away Nurfuzie Dot Com #1 Bernilai RM1000
    Hadiah daripada AM untuk sahabat AM Ebook Percuma Putihkan Gigi
    Hadiah dari AM untuk sahabat Lelaki AM Ebook Percuma (Rahsia Lelaki)

    HOT ITEM..
    LeoRa For Men
    LeoRa For Women

    Terima Kasih
    AlongMisuari

    ReplyDelete
  4. alamak semua tebalik lah dek ..terasa kepala segent seketika hehehe...ok terbaik..

    ReplyDelete
  5. kenapa kain tak terselak eak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa ada rahsianya.. akak kena pegi pakai skirt..

      Delete
  6. woahh!!!
    menarik ni, haritu sy pegi penang sempat pegi yg street art museum je..

    ReplyDelete
  7. hahaha teleng2.. Sally !! kena pesan jgn pakai skirt ayu2.. masuk sini x boleh ayu.. baziaq hang kata Sally ? nhahaha tp btoi la.. masuk skali je dah la kot.. hahaha

    ReplyDelete
  8. btw gmbr fevret kita adalah.. gmbr zam zam alakazam tu..

    ReplyDelete
  9. macam best je ..bln 11 ni plan nak kesana bole singgah ni.

    ReplyDelete
  10. owhh.. penang pun ade ehhh... tp mcm mahal jer... huhuhu... kena masuk baru tahu berbaloi ke x...

    ReplyDelete
  11. Bazir duit ke? Saya selalu teringin nak pergi tempat macam ni.

    ReplyDelete
  12. eh..eh....naik teleng kepala akk tgk gambar awak nie dik..huhu..
    teringin jugak nak pergi....

    ReplyDelete
  13. Singgah Pagi dari blog SYM...

    best jugak rumah terbalik ni ea... bole masuk wishlist !..:D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!