V – live broadcasting apps for Korean idol

4:52:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Kalau korang jenis suka follow kehidupan seharian artis Korea, Sally rasa mungkin korang dah tau pasal apps terbaru ni...dan mungkin jugak tak tau...jadinya Sally nak share la dengan korang supaya kita boleh sama-sama tengok dorang...hahaha

"V" is an app that lets you watch the personal broadcasting videos of celebs on your phone. You can follow your favorite celebs, watch their videos, and use comments and ‘hearts’ to share your thoughts and feelings with others. Your activity such as watching videos will affect your "Chemi-beat" for the celeb; we plan to provide benefits to active users who enthusiastically participate in the activity. Scheduled shows will be listed on V before they start; however, shows that a celeb personally broadcasts can be on air without any advance notice. Enjoy watching live broadcasts of your favorite celebs on V!
(※ V app is currently on beta mode. Formal broadcasting service begins in September)

* Follow Celebs
Pick your favorite celebs and follow them. You can receive the notifications of upcoming broadcasts of celebs you follow on V. The more you watch the videos of a celeb, the higher you get "Chemi-beat" for the celeb.

* Upcoming
You can see the schedule for all upcoming broadcasts on V. Don't miss the broadcast with your favorite celebs!

* Popular
In the Popular tab, you can see the most popular videos on V. Videos containing a lot of hearts are automatically displayed in the Popular screen; tab the heart as many as possible if you like what you are seeing.

* What does "Chemi-beat" mean?
As a short form of "chemistry beat," the V team coined the word "Chemi-beat" to express the relationship index between a celeb and me as beat count. Following celebs and watching videos (live or recorded) are ways to increase your "Chemi-beat." We plan to provide additional benefits based on "Chemi-beat" in the near future.
Sally mula downoad apps ni lepas dorang featured Jung Yong Hwa, walaupun sepatah haram tak paham tapi tengok jela...sebab dalam tu dorang akan rakam aktiviti harian dorang, kalau macam Yong Hwa...dia akan share pasal rumah dia, kehidupan seharian dia, supplement yang dia ambik, main instrument dan menyanyi secara live dan banyak lagi laa...Tak paham pun takpe, bak kata Faizah, masa dia senyum kita senyum...dia gelak kita gelak laa...


Yang paling best sekali sebab kalau kita tengok secara LIVE, kita boleh berinteraksi dengan mereka secara lansung...tapi ramai sangat yang nak interact...kadang-kadang tu mereka sempat sebut nama negara je instead of menjawab soalan peminat...

Apps ni featured ramai artis daripada beberapa buah agensi seperti FNC Entertainment, SMTOWN, JYPnation, CUBE Entertainment dan YG Family...antara artis yang ada dalam ni termasuklah CNBLUE, Winner, AOA, 2PM, Big Bang, KARA, FT Island, Joo Won, BTOB, VIXX, Infinate, GOT7 dan ramai lagi laa....penat pulak nak tulis...hahaha...korang boleh choose nak follow sape..


Apps ni boleh di download secara percuma oleh pengguna android dan jugak iOS...So, sama-sama la kita boleh tengok...Apps ni kira apps wajib ada untuk mereka yang nak follow perkembangan idola kesayangan...

Download : iOS | Android

You Might Also Like

6 comments:

  1. baru ni yg winner ngan ikon best kn~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tgk lagi...follow yonghwa & BigBang je baru...

      Delete
  2. Pergh! Maju sungguh apps2 sekarang.. Kite minat gak Kpop.. Hehe.. Tapi baru tau ada apps ni.. Nanti boleh donlod.. ^^,
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
  3. Tak paham pun buat2 paham ye. Heheheh

    ReplyDelete
  4. Ohhhh inilah bendanya ya. Saya dengar benda ni daripada Eric Nam. Tapi, takdelah teringin nak download ke apa ke lagi.

    ReplyDelete
  5. hehehe tak apalah faham ke tidak tp janji dpt tngk video hehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!