Dunia kembali terang!

1:00:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Setelah berkira-kira...akhirnya!

Akhirnya Sally buat jugak cermin mata baru...setelah cermin mata yang lama berkhidmat hampir 5 tahun lebih...Ceritanya bila Sally selalu pening kepala dan susah nak nampak sesuatu yang betul-betul jauh..

Jadinya, cuba-cuba la check power cermin mata ni....sekalii haaa....daripada power 300 (kanan), 350 (kiri) terus naik mendadak sampai 500 (kanan), 530 (kiri)...silau pun makin teruk...haihhh...rasanya mungkin sebab Sally bile tak nampak...paksa jugak mata untuk tengok..tu yang makin teruk jadinyaa...Ibu pulak bebel sebab tak makan carrot...hahahaha...

Lame jokes ibu, lame!

Tapi takpe laa...berbekal kan duit raya yang big boss kasi tahun ni...terus pejam mata, beli jugak la cermin mata yang baru...mahal ke murah tu...entah nak kata macam mana...tapi sebab tutup mata kan...swipe je kad debit tu...jangan tgk amount...hahaha

Niat hati awalnya mmg nak cari yang promosi je dengan harapan power tak naik...nah! sekali naik terus 500++, takde la harapan nak pakai lens yang biasa...kalau tak mau sejengkal tebal nya...hahahaha...okay, melampau sangat kan..hahahaha...


Haaa! okay ke tak..?

^_^

You Might Also Like

20 comments:

  1. cik en paling susah hati klu naik mendadak power cermin mata.. skrg alhamdllh semakin stabil

    ReplyDelete
  2. kebiasaan nyer kalau dah start pakai spec, memang power makin lama makin tinggi. tak gitu ke?

    ReplyDelete
  3. Emma silau je , bila malam asyik nak sepetkan mata je . :'(

    ReplyDelete
  4. spec mata ibarat dapat mata baru tau... huhuhu

    ReplyDelete
  5. Kita setakat ni mata ok lagi. Hikhik :P

    ReplyDelete
  6. Bab kacamata ni memang merunsingkan bagi saya. Lama tak tukar kacamata, pastinya power akan bertambah. Tak pernah pun power berkurang tetapi semakin bertambah lagi ada.

    ReplyDelete
  7. Sesuai dgn bntuk muka sally, pnting tu mata..mhl x pe jnji ok hhehe

    ReplyDelete
  8. uish lama tu Sally 5 tahun.. CT cermin mata ni 3 tahun da tapi each year mmg cek mata..
    tudiaaa mendadak naik.. selalu2 tngk benda hijau Sally.. dlu CT nearly 500 jugak tau..
    tapi around sejam then pandang hijau.. skrang turun sket sket.. ni x tahula brapa lama gak x cek..

    ReplyDelete
  9. antara dilema nk buat spec baru.. design !! hahaha.. betoi dak..

    ReplyDelete
  10. pakai cermin mata ni klu tebal sgt hazab rasanya, tgh kumpul duit nk buat lasik je terus..
    btw Selamat Hari Raya buat sis sally sekeluarga :)

    ReplyDelete
  11. dah sama power kite.. hehe.. org kate makan lobak byk2 elok tok mata.. :)

    ReplyDelete
  12. Comey, sesuai dengan kak Sally. Azwar nak buat spec baru juga tapi asyik terbantut je kewangan xberapa nak kukuh. haahah

    ReplyDelete
  13. Tapi kan kak Sally, makan carrot tu memang insya Allah elok untuk mata. heheheheh. Dalam family saya, saya seorang je yang tak pakai specs. Mama saya kata mungkin sebab saya suka makan carrot sejak saya kecil.

    ReplyDelete
  14. tulah tak mau makan carrot lgi...hehehehe aci2 mcm mak kak sally x?! hahahahah samelah, kita pun power kiri yang banyak dri kanan... comel spek baru :D tinggi jugak power kak sally yer :D

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!