Sakae Sushi with BFF!

10:48:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Susahnya nak berjumpa!

Itu salah satu masalah dengan bff sally...bukannya duduk jauh tapi selalu ada kekangan bila nak berjumpa berempat...dorang ni semua kawan baik Sally since tahun 2008 lagi...dan insyaAllah sampai akhir hayat kami...

Bermula kisah lepas Sally dapat voucher daripada Hei Sushi....tapi untuk Sakae Sushi la...jadinya Sally ajak dorang g makan kat sini...sambil-sambil tu Iera nak cari baju untuk outstation...Yang Sally, Dayah dgn Syifa semua kes terjebak je...habis duit makan bulan ni oii..hahahaha...Sape yang langsung tak membeli kalau ke Times Square mmg pelik laa...

Actually ni kali pertama Sally ke Sakae Sushi, sebelum ni selalu ke Sushi King je...paling tidak makan sushi kat AEON Jusco tu je..hahahaha...sekali sekala kot makan sedap...dah la free pulak tu kan?

Sampai je ke Times Square, Syifa' dah lapar sangat sebab baru habis exam tghari tu...terus la diseretnya kami ke kedai...lapar sangat dah gamaknya...kesiann...

Dayah - Syifa' - Sally - Iera

Demikian la rupanya...duduk dan terus selfie...hahahaha...tanpa tengok menu, tangan laju je tarik pinggan mochi yang elok berjalan kat sebelah...Disebabkan voucher nya milik kak Sally, jadinya adik-adik yang lain menanti la apa yang di order kakaknyaa..mihmihmih...

Sakae Teishuku (RM38.99)
Enoki Naku (RM14.99)

Kalau korang ada baca entry food review Sally kat Hei Sushi, ada jugak menu macam yang atas ni...tapi dia menggunakan nangka...kalau yang ni dia guna mangga...sedap tapi Sally prefer lagi nangka tu...! Yang ni tak ingat la harga dia...


Dek kerana kasih sayang yang menebal...hahahaha...semua nya sedap...yang paling Sally suka Enoki Naku tu...perfect! Lpeas tu add on Chuka Idako (Octopus)...Sebenarnya banyak lagi menu yang korang boleh explore di Sakae Sushi ni...so far makanan dia masih menepati citarasa Sally la...Sally ni nak kata cerewet dalam memilih makanan tu tidak laa...tapi kalau tak sedap, mmg tak disentuh..hahahaha...Errr...sushi yang berjalan tu tak payah kira laa...banyak sangat! hahahaha...yang tukang makan pun terkejut...

Honey Jujube Genmai Tea (RM 7.99)
Sally cuba Jujube tea ni...sedap jugak sebab ada manis madu dalam tu...tapi Jujube pahit...hahahahaha...first time rasa Jujube sebenarnya...sebelum ni tak...

Lepas makan, nak kena hantar adik-adik kesayangan balik...


Dan pulang lah mereka berempat ke rumah masing-masing...huhuhu...

The greatest gift of life is friendship, and I have received it. - Hubert H. Humphrey

You Might Also Like

8 comments:

  1. Bestnya..teringin nak makan shushi..tp shushi king dah x boleh..

    ReplyDelete
  2. semalam pi aeon jusco,ingatkan nak merasa makan sushi..tapi disebabkan husband lapar nasi,terpaksa ler tnam hasrat tu..hua...

    ReplyDelete
  3. wiiih enak pastinya ya mba hehe saya belum pernah nyobain sushi :(

    ReplyDelete
  4. hehehe kita mempunyai taste yg beza dengan Sakae Sushi.. bagi CT harga dia cem mahal
    sikit compared to service n cara dia serve sushi.. xtaula kot kat outlet yg CT makan tu cem tu..
    tapi selekeh hehehe.. kawan pun ckp xmo p dah..

    ReplyDelete
  5. Lain sikit rupa Sakae Sushi ni dengan sushi dekat sini.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!