Anggun Fusion : Rendang Ayam Peanut Butter vs Asam Pedas Kambing Panggang

3:27:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Tengok tajuk pun terial-kial nak hadam kan...bercakap pasal Fusion Cuisine ni mmg agak janggal jika kita tak pernah dengar kan...Sally pun pada awalnya macam pelik jugak bila tengok namanya tapi bila kita cerita pasal benda yang pelik ni kan...mmg benda tu akan menarik perhatian...


Beberapa minggu lepas, Sally dapat mencuba sendiri makanan ni...bukan setakat dengar namanya je...Dua menu utama haritu Rendang Ayam Peanut Butter dan Asam Pedas Kambing Panggang...Kalau korang rasa kedua-dua masakan ni...ianya mmg tak sama dengan masakan tradisional walaupun sebenarnya mereka dapat idea tu daripada dua masakan yang mmg cukup terkenal, Rendang dan Asam Pedas....Fusion Cuisine ni senang kata macam inovasi daripada masakan asal dengan merubah bahan-bahan dalam masakan tersebut...


Harini Sally nak kenalkan korang dengan pes segera daripada Anggun Fusion ni...buat masa ni baru ada dua...Rendang Ayam Peanut Butter dan Asam Pedas Kambing Panggang...tapi lepas ni akan ada yang perencah yang lain...Sally tak sabar nak tunggu signature dish yang ketiga dan seterusnya keluar nanti..hihihi...

Ouh! Dalam kotak cantik ni ada perencah @ pes sahaja tau...walaupun nama dia Rendang Ayam Peanut Butter, tapi bukan la macam makanan yang segera dimakan...korang kena tambah daging tu sendiri...Kalau nak buat rendang daging, letak la daging, kalau nak buat rendang rusa, letak la rusa...Kalau udang pun sedap!! :)

Sama jugak dengan Asam Pedas Kambing Panggang, takde kambing dalam tu ye...pes semata dan Sally suggest korang cuba letak daging kambing panggang atau kalau nak kelainan boleh cuba letak seafood tapi yang paling awesome kalau sotong!


Instead of makan dengan nasi, korang boleh cuba makan dengan spaghetti tau! Kalau rajin lagi...boleh bakar dengan brushetta...sedapnyaaa! Sambil menulis ni pun dah meleleh air liur sebab teringat nak makan benda ni...balik ni nak buat Asam Pedas Sotong pulak rasa!

Kalau korang berminat nak rasa, dukacita Sally maklumkan mmg takde jual dekat pasaraya...tapi kalau nak cuba pes ni...boleh terus contact owner dia...Jangan risau...owner dia cantik, baik lagi...hihihi (harap-harap bertambah supply lepas ni)...Hahahaha...tak laa...Sally sebenarnya dah dapat peluang berjumpa owner dan jugak Sous Chef untuk Anggun Fusion, tu yang Sally tau dah tu...



Kalau nak order atau nak rasa, boleh contact kat bawah ni:

Mimie : 013-240 6880
Myzal : 013-282 4710

Email : anggunfusion@gmail.com

#anggunfusion #anggunfusioncafe #anggunchefinstilettos #anggunchef

You Might Also Like

12 comments:

  1. rendang ayam peanut butter... mcm manalah agaknya rasa dia. hehehe. saya tak suka gila makan peanut butter T__T

    ReplyDelete
  2. sedapnya.... kecur air liur.. :)

    ReplyDelete
  3. hahahaaa !! tolong la sally.. pic bella tu xsemegah langsungg...
    dan mcm donutt. btw , da try wat ke kat umah ?

    ReplyDelete
  4. rendang peanut butter? usshhh mcm sedap je. hehe. tgk gambar nampak sedap tu ^^

    ReplyDelete
  5. Rasa macam pernah dengar tentang Fusion Cuisine, cuma tak berapa nak familiar. Kira pes yg dihasilkan ini belum ada di pasaran lah ye? Jadi utk dapatkan, memang terus kena direct dgn owner/agent dia?

    ReplyDelete
  6. Hahaha alaa kak Bella Nad pun sama membulat jee. Tak tertype lagi entry ni T-T Nad dah try buat dekat rumah hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakakaaah ! nad xbulat mcm kak bella sgt. hehe. kak bella pun xwat lg.. belom smpat wat..
      tgh cari masa this week

      Delete
  7. tak pernah pi lagi.. konah tak nak ajak huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  8. Kalau orang yang tak berapa nak adventurous bab cuba makanan baru ni, mungkin diaorang tak boleh terima benda macam ni. Tapi, serious, nampak macam agak sedap.

    ReplyDelete
  9. unik tu.. sebab fusion food kan.. asal sedap masuk tekak layan saja.. hehehe..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!