Rindukan Korea.

3:33:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Orang tgh sibuk dengan spring, kita dah throwback autumn!

Sally sebenarnya rindu nak travel...rindu sangat, takde la spesifik rindukan Korea semata-mata...Sally nak travel...entah kenapa, Sally lain daripada adik-beradik Sally...Sally sukakan kebebasan...Suka nak berjalan, suka nak tengok dan menghirup udara selain daripada udara tercemar KL ni..hahaha...

Jujur kata, kalau boleh...mmg hidup ni nak berjalan je...nak tengok sejauhnya dunia ciptaan Allah...nak kongsi apa yang kita ada dengan orang lain dan tengok apa yang orang lain ada...nak kongsi senyuman dengan strangers, nak tengok muka pelik orang bila usha wanita berhijab naik subway/train, nak tgk makcik yang senyum bila kita masuk kedai dia, nak tengok para penjual mencuba cakap bahasa melayu dan banyak lagi la...segalanya Sally rindu!

Cadangnya nak menjengah ke Jepun dan Filipina...errr...tapi entah la bila, pastinya bukan tahun keramat 2015 ni laa...sebab tahun ni mmg senak sikit...unless kalau tetiba duit empat juta sterling macam dalam email SPAM tu mmg betul dapat kat Sally laa...hahahaha...which is mmg dah tau SPAM .. LOL!


Happy spring people! :)

You Might Also Like

11 comments:

  1. Singgah petang..
    wah!nieyl pun suka travel..tapi mslhnyer..husband x suka..
    hihi..so,klu nak travel..kena g ngan kawan²

    ReplyDelete
  2. kalau boleh 1 dunia mahu travel...tapi kalau poket penuh la... hehehe..
    part yang nak tengok muka pelik orang bila usha wanita berhijab naik subway/train...tu sangat best..
    n then 1 lagi dapat luaskan pengetahuan and dapat rasa macam mana kalau tiba2 kita hidup di luar comfort zone...

    ReplyDelete
  3. samalah kak sally, rindu kat korea jugak. family saya pun suka travel jugak tpi bukanlah tiap2 tahun

    ReplyDelete
  4. Untung2 impian cik Sally tu jadi kenyataan..
    Kita dah banyak komitment ni.. bukan sekadar masa, duit pun senak. huhu

    ReplyDelete
  5. klu ada duit, Insyaallah masa mesti ada utk travel kan..xpa, nanti pergilah tu sally.. klu bukan tahun keramat ni, tahun depan..ye tak..hehe

    ReplyDelete
  6. tgh menabung nak pergi bercuti jugak.hahaha

    http://kucenmaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. kannnn.... rindu juga. dhla masa pegi ari tu bkn full autumn. lagilah rindu nk ke sana lg..huhu.. jom Sally!! kita sama2 menabung utk ke korea lagi :-)

    ReplyDelete
  8. Lepasni pergi ramai ramai lah kak Sally hihihi ajak Nad :p

    ReplyDelete
  9. Saya pun teringin juga nak travel kak Sally. Itu yang gigih kerja time summer ni sebab saya plan nak simpan duit banyak-banyak and travel for a year.

    ReplyDelete
  10. Seronoknya... Tapi takde rezeki lagi nk lihat bumi Allah yg lain.. Negeri kat Malaysia byk lagi tak pergi...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!