Oh! My teddy bear!

9:43:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Semalam sempat baca entry Kak Aisya kita pasal hobi kumpul anak patung...tapi harini bukan lah Sally nak cerita pasal hobi, tapi nak cerita pasal anak patung (teddy bear)...Sebenarnya lepas baca, godek-godek entry travelogue Sally ke Korea...Sally sebenarnya rasa banyak gambar yang tak Sally kongsikan...

Jadinya harini Sally nak share gambar masa Sally melawat ke Teddy Bear Museum (제주 테디베어뮤지엄), Jeju-do...Pulau Jeju ni mmg cantik...tapi Sally nak cerita pasal muzium anak patung yang ada kat sana...eh, dalam entri tu pun dah ada...cuma nak share jela gambar...mana tau kot lepas tgk gambar terus nak beli tiket flight ke Korea ke kan...hihihi 

Kenapa Sally pilih nak kongsi gambar di muzium ni..? Sebabnya ada banyak gambar Sally ambik kat sini...tapi dalam entri travelogue sikit sangat...Jadi Sally share la...dan sebenarnya Sally rasa anak patung ni semua comel...sampai tahap rasa nak kena share jugak...



Snow White & 7 Dwarfs

 Princess Diana wedding day.

 Jet Li

 Marilyn Monroe





The Beatles



errr....sebenarnya banyak lagi...hihihihi...tapi takpe la...cukup la kot eh...ke nak lagi anak patung? Sally tak payah tengok banyak-banyak laaa....sebab setiap entri pun ada Sally jugak..

Sally doakan korang semua dapat peluang berjalan ke negara orang...bukan nak riak ke ape...tapi bila kita berjalan ke negara orang...kita dapat bezakan...apa yang kita dapat, apa yang kita lihat ni...Allah bagi pinjam...semuanya pinjaman...tapi tak salah kalau kita sama-sama menghayati keindahan yang ada di negara orang yang takde dinegara kita ni...

Jujur kata, travel...tanpa keluarga buat Sally rasa rindu...dan Sally rasa macam kurangnya masa dengan mereka...kita belajar berdikari...kita rindu ibu masak apa...kita rindu nak dengar dorang membebel dan sebagainya...korang Sally tak tau laa...tapi itu yang Sally rasakan bile berada dinegara orang...pelik, tapi perasaan tu lain...

Rindu nak berjalan-jalan...tengok budaya, rasa makanan, dengan gaya hidup dan segalanya tentang sesebuah negara tu...RINDU!

You Might Also Like

9 comments:

  1. kalu tak silap cerita korea (drama) ade buat kat sini ;) lupa tajuk plak ... cam best jew kan

    hahah PRINCESS HOURSS ... baru teringat

    ReplyDelete
  2. takut pulak kalau banyak sangat anak patung dalam rumah...heeeee

    ReplyDelete
  3. korea mmg sinonim sangat dengan teddy bear museum ... bile masuk dlm tu, tetiba rase mcm kanak2 ribena

    ReplyDelete
  4. Alololor...comelnya teddy2 tu semua :) Bila la dpt peluang mcm ni :)

    ReplyDelete
  5. teringat princess hours...
    setuju dengan sally... bila kita travel kat negara orang, kita dapat pengalaman macam2... dapat rasa macam2 perbezaan dan kadang2 dapat luaskan pemikiran kita...

    ReplyDelete
  6. untung dpt peluang berjalan ke negara org..

    ReplyDelete
  7. Teringin juga nak pergi sini satu hari nanti!

    ReplyDelete
  8. patut la terasa mcm dipanggil2 ke sini. hahaha!

    teringat plak drama princess hours tgk bear ni semua. :D

    ReplyDelete
  9. orang kata kalo p sana wajib singgah teddy bear museum kan..
    x lengkap kalo dak..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!