Nasi Ayam RM1.90 di Jerteh?

10:42:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Beberapa hari lepas Sally balik ke Kelantan, sempat la singgah ke rumah makcik Sally di Kuala Besut...Sebelum pulang ke KL, sempat berjalan-jalan ke pekan Jerteh dan lepas tu singgah makan tengahari di kedai Nasi Ayam...

Awalnya Sally pun follow je...takde la kisah sangat sebab ingat kedai nasi ayam biasa je...tapi sepanjang perjalanan tu ada beberapa kedai yang menarik perhatian Sally...

"Kedai Nasi Ayam RM1.90"

Kalau tak silap Sally, sepanjang jalan Kg. Raja tu ada 3 buah kedai kot yang jual nasi ayam ni...yang penting sentiasa penuh je! Mula-mula tu terdetik jugak dalam hati...takkan la nasi ayam kat sini cuma RM1.90...tak percaya laaa....sbb nasi ekonomi/nasi budget kat sana pun dah RM2 sebungkus...

taapiiii....

Harga dia mmg RM1.90 sepinggan, nasi dia sama banyak macam kat KL, ayam seketul macam makan nasi campur tu...dan yang penting sekali condiment dia semua complete, ada sup, ada cili dan kicap dan atas nasi tu pun semua ada...timun, tomato, salad....serius complete set of Chicken Rice!!


Nasi Ayam ni kalau yang biasa RM1.90 laa...nasi dia yang elok bulat tu je...kalau yang kat atas ni special punya (RM3.50)...tambahan nasi dan jugak ayam seketul lagi...errr...sebab Sally dah nak balik KL...mana mampu makan sikit je...kang lapar dalam perjalanan...okay, tipu...Sally mmg tak cukup...hahahaha...

Kbai, tahun depan nak pindah Jerteh..LOL!

You Might Also Like

8 comments:

  1. cik nor pernah dengar tp xpernah g mkn..:)

    ReplyDelete
  2. kalau kat area serdang ni, nasi yang macam gambar kat atas tu paling murah boleh dapat RM4

    ReplyDelete
  3. Kalau murah gini hari2 makan nasik ayam...hehe

    ReplyDelete
  4. murahnya. sekarang nih kalau rm1.90 dapat nasi dengan condiment jela. ayam seketul pun dah cecah rm3.

    ReplyDelete
  5. Baiknya tuan punya kedai tu.. Semoga rezeki dia mencurah2, aaminn.. ^_^

    ReplyDelete
  6. Murahnya nasi ayam! Teringin nak makan.

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!